Au inceput negocierile pentru carnea de miel bio de la stanele din tara. Cat costa un kilogram de animal viu

×
Codul embed a fost copiat

Nu-i chip de odihna la stana in aceste zile. Vine Pastele, iar romanii care apreciaza carnea de ied sau de miel prefera in general sa mearga direct la producator.

Si preturile sunt mai bune ca la magazin. Ciobanii cer in jur de 20 de lei pe kilogram pentru animalul viu.

Bacau

In gospodaria acestui cioban din Bacau, 300 de oi din rasa Turcana sunt hranite numai cu nutret natural, iar din acest motiv mieii sunt mari si frumosi.

Cumparator: "Cat e kilul de miel?"
Cioban: "Pai cat ne putem intelege, la 20."
Cumparator: "20 mi se pare cam scump totusi."
Cioban: "Nu e scump, la cata cheltuiala este pentru animale inca e putin."
Cumparator: "Poate iau doi si faceti discount."

Citește și
miei
Crescatorii de miei ies pe piata cu oferte indraznete de Paste. De ce este preferata in strainatate rasa de carne Palas
REPORTAJ. Ce nu spune ministrul Sorin Grindeanu despre Autostrada Sibiu – Pitești. Statul român n-a plătit încă nici un leu despăgubiri cetățenilor expropriați: „Ne trombonesc!”

Pentru ca animalele au carnea frageda, gospodarul nu duce lipsa de clienti.

Cumparator: "Am auzit ca sunt crescuti eco si ne intereseaza latura asta bio. Am incredere ca am mai luat si anul trecut si stiu ca marfa este de calitate."

Ion Lungu, proprietar stana: "Omul de rand mai degraba vine la taran si ia. Are incredere ca stie ce ia."

Constanta

Extrem de linistit este si ‘nea Sandu din Poaiana Verde, judetul Constanta. Are la vanzare 70 de miei si crede ca in doar cateva zile ii va da pe toti.

Gheorghe Sandu, fermier: "Kilogramul de miel in viu tot ca anul trecut, 120 pana la 14 kilograme. Negociem, mai lasam, mai asta. E crescut, e mancat bio, nu este crescut cu toate nenorocirile."

Cine nu vrea sa se complice poate lua de la stana animalul sacrifiat. Aici costa 18 lei kilogramul. In viu ar fi fost 12.

Constantin Stand, crescator animale: "Aici vede tot cum il iau curat. Il curat in fata omului, l-a luat si sanatate."

Dolj

Pentru cei care apreciaza carnea de ied si de capra, vestile sunt si mai bune. Un kilogramul se vinde in zona Olteniei cu 10 lei.

Ion Bitu, proprietar ferma: "Uitati ce natura avem, nu sunt adusi din Australia, ce vedem in supermarketuri, unde ajung la 40 de kilograme carcasa si e plin de concentrate, pe cand al nostru doar cu porumb, lucerna si iarba."

Crescatorii spun ca mieii nascuti in ianuarie sau la inceputul lunii februarie vor avea in jur de 10-15 kilograme inainte de Paste. Carnea lor este frageda si cu un continut nutritiv ridicat.

Articol recomandat de sport.ro
Rusia lui Putin, ca URSS! Decizia luată de televiziunea de stat rusă cu privire la Jocurile Olimpice de la Paris
Rusia lui Putin, ca URSS! Decizia luată de televiziunea de stat rusă cu privire la Jocurile Olimpice de la Paris
Citește și...
Romania a ramas fara centrele de testare a taurilor folositi la imperechere. Problemele cu care se confrunta crescatorii
Romania a ramas fara centrele de testare a taurilor folositi la imperechere. Problemele cu care se confrunta crescatorii

Mai avem de asteptat pana sa mancam o friptura frageda si suculenta, dintr-o vaca de rasa straina crescuta aici. Romania a ramas fara centrele de testare a taurilor folositi la imperecherea vacilor de carne, se plang crescatorii.

Crescatorii de miei ies pe piata cu oferte indraznete de Paste. De ce este preferata in strainatate rasa de carne Palas
Crescatorii de miei ies pe piata cu oferte indraznete de Paste. De ce este preferata in strainatate rasa de carne Palas

Se apropie Pastele si crescatorii de miei ies la piata cu oferte indraznete. Din dorinta de a-si imbunatati rasele, pentru o carne frageda, si aromata, au incrucisat oile autohtone cu berbeci din Franta, Germania, si Ungaria.

Sunca, slanina si carnati, insirate in afumatorile din Transilvania. Clientii se inghesuie sa cumpere bunataturi pentru Paste
Sunca, slanina si carnati, insirate in afumatorile din Transilvania. Clientii se inghesuie sa cumpere bunataturi pentru Paste

 Desi suntem in post si ne pregatim pentru Paste, in gospodariile din Transilvania toata lumea vorbeste numai despre carnea de porc. In timp ce mielul este ignorat, barbatii vrednici au insirat deja in afumatori carne, sunca, slanina ori carnati.

Cum se pregatesc comerciantii de produse traditionale, pentru Paste. Oamenii ajung sa isi faca programare la afumatoare
Cum se pregatesc comerciantii de produse traditionale, pentru Paste. Oamenii ajung sa isi faca programare la afumatoare

Este agitatie mare zilele acestea in gospodariile din Transilvania.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu se măreşte TVA, nu se măreşte impozitarea". Când vor fi prezentate măsurile fiscale

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat, vineri, că pe 1 septembrie va fi prezentat un plan de reducere a cheltuielilor fiscale care nu va presupune şi mărirea TVA sau creşterea contribuţiilor sociale.

Viktor Orban se implică în problema aderării complete a României la Schengen. Promisiunea făcută de liderul de la Budapesta
Viktor Orban se implică în problema aderării complete a României la Schengen. Promisiunea făcută de liderul de la Budapesta

Tema întrării României în spațiul Schengen, pe cale terestră, a fost reluată, cu prilejul vizitei premierului maghiar, Viktor Orban, în România.

Atmosferă de poveste la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Show total pe Sena | GALERIE FOTO
Atmosferă de poveste la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Show total pe Sena | GALERIE FOTO

A sosit ziua cea mare. Ziua pentru care Franţa se pregăteşte de ani buni, pentru ca Parisul să găzduiască ceea ce se vrea a fi cea mai grandioasă ceremonie de deschidere a Jocurilor Olimpice.