Un motan a starnit ingrijorare printre locuitorii orasului Drobeta Turnu Severin. Felina apare zilnic in vitrina unui magazin inchis de inspectorii ANAF, inainte de sarbatori.

Oamenii se gandesc speriati ca pisica sechestrata trebuie salvata de urgenta. Dar, odata sigilat, magazinul nu poate fi deschis decat in prezenta inspectorilor ANAF si a procurorului de caz, disponibili abia vineri.

Dincolo de usa magazinului pe care sta lipit afisul ANAF cu "Sigilat" apare zilnic un motan roscat. Sta in dreptul usii si priveste fara vlaga trecatorii. Cand l-au vazut, oameni s-au gandit ca e prins inauntru si moare de foame, mai ales ca Fiscul a inchis magazinul inainte de Craciun. In zadar au incercat iubitorii de animale sa ii strecoare lapte pe sub usa. Nu au reusit si vor sa-l salveze.

"Este o pisica sechestrata de cateva saptamani aici. Toata lumea o vede. Se joaca in geam, rupe, farama, cere sa iasa spre usa afara. Am anuntat toate forurile s-o salveze. Se spune ca magazinul e sigilat de ANAF-ul din Tg. Jiu si ANAF-ul nostru nu are posibilitatea sa deschida. Nu stim care e situatia" - povestesc locuitorii care trec zilnic prin fata magazinului.

ANAF a declarat ca nu poate incalca sigiliul decat in prezenta procurorului de caz, care nu a fost disponibil joi. In consecinta, operatiunea de salvare a motanului este programata pentru vineri, la ora 10:00 dimineata. Nu se stie insa daca nu cumva pisica intra si iese libera prin acoperisul magazinului.

"Pisica e frumoasa, dar slaba, nemancata. Daca mai sta mult, nu mai rezista" - spune un iubitor de animale.

Magazinul apartine unui turc pe care nimeni nu l-a mai vazut prin oras dupa vizita celor de la fisc.