Gabriela, o romanca de 28 de ani, explica de ce si-a pus implant fesier. "As fi vrut mai mult, dar medicul a zis ca ajunge"

13-02-2016 17:40

Intr-o lume in care femeile vor sa atinga perfectiunea la chip si la trup, esteticienii romani ajung sa fie aproape la fel de cautati ca medicii de familie.

Anul trecut au pus implanturi cu silicon de peste 10 milioane de euro. Peste 4 mii de femei si-au marit bustul. Se inmultesc insa si cererile pentru implanturile fesiere. In tot acest tablou, intervin si domnii care apeleaza la implanturi testiculare sau pentru pectorali.

Dupa ce a invadat America, moda posterioarelor bombate le-a molipsit si pe femeile din Romania. Iar cine nu are de la natura, completeaza. Gabriela are 28 de ani si in urma cu 3 saptamani a suferit o interventie de implant fesier. Marturiseste ca nu si-a imaginat o clipa prin ce chinuri va trece. Acum este insa multumita atunci cand se admira in oglinda.

Gabriela Cristescu: “Sunt foarte slaba si pentru ca nu am energie sa fac sport, am recuperat acum printr-o operatie 28 de ani de exercitii. A durut foarte tare, dar acum sunt foarte multumita. As fi vrut sa imi puna mai mult, dar medicul a zis ca ajung 300 de ml."

Romancele sunt dispuse sa dea intre 3500 si 7.000 de euro pentru astfel de proteze.

Dr. Dragos Zamfirescu: ''Este influenta unei campanii media, din afara. Acestea sunt modelele, Kim Kardashian, Jennifer Lopez. Se fac masuratori, in functie de dimensiunile bazinului. Alegem varianta cea mai buna. Nu incurajam sa ajunga pana la posteriorul lui Kim Kardashian.
Reporter: De ce?
Dr. Dragos Zamfirescu: Pentru ca este mult prea mult.”

In crestere este si numarul pacientilor, femei sau barbati, care apeleaza la implantul de gambe, pentru ca picioarele sa para bine lucrate. Si culmea, la fel ca doamnele, si reprezentantii sexului puternic apeleaza la implantul cu silicon, pentru pectorali proeminenti.

Cu toate acestea, implanturile mamare raman cele mai dorite interventii, iar romancele vor sani mai mari decat media europeana. Cele mai multe opteaza pentru proteze de 350-400 de ml.

Anul trecut si-au marit bustul peste 4 mii de femei. Dintre acestea, 97 la suta au ales implanturile cu silicon pentru ca au vrut sa se simta mai bine in pielea lor si doar 3 la suta au avut nevoie de operatii de reconstructie, pentru ca si-au poierdut sanii din cauza cancerului mamar.

800 de femei ar putea dispune gratuit de interventii de reparare a sanilor, dar mai putin de un sfert au apelat anul trecut. Pentru ca cele mai multe nu stiu ca protezele sunt decontate de Casa Nationala de Sanatate, atunci cand femeia a suferit o mastectomie.


VIDEO PROTVPLUS.RO