O româncă a renunțat la implantul de sâni pentru că îi dădea gânduri suicidale: „Foarte bizar”. Boala care se răspândește
Tot mai multe australience renunță la implanturile de sâni. O universitate din Australia a realizat un studiu în acest sens și, potrivit experților, una din motivațiile femeilor este că starea lor de sănătate s-a înrăutățit de când și-au pus implanturi.
Pe de altă parte, cercetătorii sunt de părere că nu există, oficial, o afecțiune provocată de implanturi și că este nevoie de studii suplimentare în acest sens.
Cristina Tamba locuiește în orașul Gold Coast, pe coasta de est a Australiei. În urmă cu mai bine de 10 ani, a trecut printr-o operație de mărire a sânilor. La scurt timp însă a început să aibă o serie de probleme de sănătate.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cristina Tamba: ”Am luat în greutate, schimbări hormonale, anxietate, gânduri de suicid, ceea ce... foarte bizar”.
Aceste simptome sunt legate de ceea ce unii medici și specialiști numesc ”boala implanturilor de sâni”. Afecțiunea nu este recunoscută oficial în lumea medicală, dar tot mai multe femei au început să renunțe la implanturi din această cauză.
Cristina Tamba: ”Știu că am făcut ce trebuia, pentru că acum mă simt incredibil”.
Potrivit specialistilor australieni, intervențiile de eliminare a implanturilor de sâni au crescut în ultimii 6 ani. Cele mai recente date arată că, din 2016 și până în 2022, procentul femeilor care renunță la implanturi a sărit de la 0,4% la 7%. Iar pacientele vin cu o serie de simptome, potrivit medicilor.
Orice femeie cu implant trebuie să meargă în fiecare an la control
Dr. Peter Widdowson, chirurg plastician: ”Fac operații de extracție a implanturilor de 5 sau 5 ani, cu oameni care vin să ne spună că nu se simt bine, și probabil vreo 80% dintre ei vin după 6 luni și ne spun că se simt cu mult mai bine”.
Pentru prima oară în Australia, Universitatea Macquarie a inițiat un studiu științific care a verificat problemele de sănătate raportate de 226 de femei cu implanturi mamare. Aproape 80 au renunțat la ele și 85% au revenit după șase luni să spună că sănătatea lor s-a îmbunătățit după procedură.
Anand Deva, profesor Universitatea Macquarie: ”Atunci când ai atâtea simptome și atâtea variabile, trebuie să o iei cu încetul și să treci sistematic prin toate datele, să urmărești rezultate pe parcursul unei perioade de timp. Orice femeie care are implanturi trebuie să meargă la control regulat și prin asta vreau să spun în fiecare an”.
În ciuda creșterii numărului celor ce renunță la implanturi, această procedură estetică rămâne printre cele mai populare în Australia.
Sursa: Pro TV
Etichete: romanca, australia, boala, renuntare, implanturi cu silicon,
Dată publicare:
17-07-2024 18:04