Spitalul din Romania care atrage medici din alte orase. Chiar si NATO a decis sa-si trateze militarii aici

Ultima actualizare: 15-09-2016 04:54

Intr-o tara in care toate stau sa cada, si multi ies mai bolnavi dupa ce se externeaza, iata ca spitalul Judetean din Bistrita, arata cu totul altfel.

S-au investit in el 6,5 milioane de euro, pentru ca medicii sa lucreze in sali de operatie noi, si cu aparatura unica in Romania. In aceste conditii, 40 de doctori au venit sa lucreze aici. In ultimii ani la Spitalul Judetean din Bistrita au fost modernizate toate sectiile. S-au investit 2,5 milioane de euro in maternitate si 8,5 milioane de euro in ambulatoriu. A venit acum randul blocului operator in care s-au investit 6,5 milioane de euro.

Sectia urmeaza sa fie inaugurata pe 30 septembrie, dar a fost deja vizitata de oficiali NATO care au stabilit ca in caz de urgenta militarii vor fi tratati aici. S-au declarat impresionati de cele 8 sali de operatie in care sunt folosite sisteme de sterilizare unice.

Gelu Buta, manager Spitalul Judetean Bistrita Nasaud: "Concluziile dansilor au fost ca dintre spitalele regionale, spitalul din Bistrita, din punct de vedere al sigurantei, al modernitatii se detaseaza net fata de cele pe care ei le vizitasera. Tipul acesta de bloc operator nu cred ca il puteti gasi nici in Cluj, nici la Targu Mures, nici in Bucuresti."

Conditiile moderne au atras bineinteles si medici dornici sa lucreze aici. Finantarea a fost asigurata de ministerul Sanatatii in colaborare cu Consiliul Judetean.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO