Masura disperata a guvernului in Puerto Rico. Ce vor pati parintii ai caror copii sunt obezi, dupa 6 luni de verificare

03-03-2015 11:44
Sursa: Quartz

Mancare

Guvernul din Puerto Rico tocmai a trecut o lege prin care vor putea fi amendati parintii ai caror copii sunt obezi.

Conform Quartz, amenda este de pana la 800 de dolari, iar aceasta masura este o urmare a faptului ca statul a pierdut lupta impotriva obezitatii infantile, fiind o ultima incercare disperata de combatere a fenomenului. Aproximativ 30% dintre copiii din Puerto Rico sunt obezi, cu mult peste media de 18% din SUA. obezitatea creste riscul aparitiei bolilor de inima, a diabetului, a cancerului, a infertilitatii si a multor alte afectiuni serioase.

Actuala lege ii vizeaza si pe profesori, insa nu este destul de clar cum vor fi acestia implicati in actiunea de combatere a fenomenului. Se pare ca va exista un consilier scolar care va lucra cu parintii pentru a-i invata cum sa creeze o dieta si un program de exercitii fizice.

Apoi, copilul va fi monitorizat si verificat in fiecare luna, iar daca se va constata un esec al programului dupa 6 luni, atunci se vor aplica amenzi de 500 $ sau 800 $ dupa o perioada de 12 luni.

In ultimele saptamanai, 3 persoane au murit in Romania din cauza virusului AH1N1. Toti pacientii aveau afectiuni preexistente infectarii cu AH1N1, intre care si obezitate, medicii afirmand ca acesta este motivul pentru care organismele nu au facut fata virusului.

Sursa: Quartz


VIDEO PROTVPLUS.RO