Cum sa gatesti 800 de portii de mancare cu doar jumatate de litru de ulei

ulei

Experimentul a avut loc la Cluj, iar bucatarul este un "blogger" care militeaza pentru o alimentatie sanatoasa. Mancarea a fost data unor copii de gradinita.

Un blogger clujean a gatit 800 de portii de mancare pentru copiii de la o gradinita din Cluj-Napoca folosind mai putin de o jumatate de litru de ulei, experimentul facand parte dintr-un program initiat de Primarie privind alimentatia sanatoasa.

Profesorul Nicolae Hancu, presedintele onorific al Federatiei de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca experimentul militeaza pentru inlocuirea alimentelor nesanatoase cu mancaruri la fel de gustoase, dar care nu contin coloranti, conservati si alte substante nocive.

Bloggerul Adrian Hadean a reusit sa gateasca 800 de portii de mancare pentru copiii de la o gradinita din Cluj-Napoca, folosind mai putin de jumatate de litru de ulei.

Mancarea - ciorbe, strudel, fursecuri - le-a fost oferita copiilor in mai multe zile.

Citește și
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

"Proiectul a fost inceput in luna noiembrie, cand a avut loc un control al specialistilor in gradinitele clujene, in urma caruia s-au constatat destul de putine nereguli. La una sau doua gradinite se foloseau in meniu crenvurstii si, de asemenea, erau cateva nereguli la raportul de dulciuri rafinate. In sfarsit, acum, site-ul este aproape gata, acolo se pot gasi toate retetele culinare, iar parintii care nu stiu ce sa gateasca pot gasi meniuri adecvate. Actiunea noastra este foarte bine conturata si reprezinta o premiera in Romania si in tarile din jurul nostru", a declarat Hancu.

Medicul clujean a explicat ca aportul caloric al meselor pe care le consuma un copil de gradinita trebuie sa fie intre 1.400 si 1.800 de calorii, dar aceste repere sunt valabile doar daca micutii fac miscare.

La randul sau, bloggerul Adi Hadean a spus ca se poate manca foarte sanatos si cu 7 lei pe zi. Unul dintre secrete este insa buna organizare, in sensul ca bucatarii trebuie sa stie din timp ce vor gati pe o perioada destul de lunga de timp, pentru ca apoi sa foloseasca aceasta previziune in beneficiul lor si sa poata negocia preturile cele mai bune.

El a reusit sa compuna 100 de retete, care vor fi postate pe un site unde pot fi accesate de oricine.

Cititi mai multe pe

Mediafax

.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Afla cum recunosti uleiul de masline autentic
Afla cum recunosti uleiul de masline autentic

Buna dimineata! Cum recunoastem un ulei de masline autentic? Iata intrebarea pe care si-o pun multe persoane in fata rafturilor de la supermarket care abunda in sortimente.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.