Ce au descoperit cercetatorii cand au analizat crenvurstii si carnatii din hotdogi. Rezultatele ingrijoratoare ale studiului
Dupa ce OMS a plasat carnea procesata in categoria produselor care pot provoca aparitia unor forme de cancer ale sistemului digestiv, un studiu arata ca 2% din carnea folosita in prepararea hotdogilor contin ADN uman.
Crenvurstii folositi in prepararea hotdogilor contin urme de ADN uman, a descoperit un studiu care a analizat atat hot dogii facuti cu carne animala, cat si cei din carne de soia.
Potrivit The Telegraph, ADN-ul uman ar proveni din contaminarea carnii cu saliva sau alte fluide, in timpul procesarii.
De asemenea, nici etichetele produselor nu par sa ofere o idee clara consumatorului asupra a ceea ce mananca. Adeseori, carnea de porc este inlocuita, intr-o anume proportie, cu carne de pui sau miel, insa acest lucru nu este specificat si pe eticheta.
"Carnatii reprezinta un soi de carne misterioasa, iar ingrijorarea oamenilor asupra hotdogilor este indreptatita. La mijlocul secolului al 19-lea, in America circulau zvonuri cum ca unii macelari foloseau si carne de caine in prepararea carnii tocate. Asta explica de unde denumirea de hot dog", explica studiul.
Melinda Wilkins, profesor la Universitatea de Stat din Michigan, spune ca noua tehnologie va permite o analiza mai atenta a modului in care detaliile de pe eticheta se potrivesc cu ce se afla de fapt in mancarea noastra.
Studiul a fost realizat in SUA, pe produsele furnizate de 10 mari branduri producatoare de hotdogi si carnati.
Sursa: The Telegraph
Etichete: cancer, studiu, alimente, carne, nutritie, sanatate, pericole,
Dată publicare:
27-10-2015 11:47