Nici carnea albă nu e bună, susțin cercetătorii. Ce recomandă să mâncăm


Ultimul update: Miercuri 05 Iunie 2019 14:44
Data publicarii: Miercuri 05 Iunie 2019 13:38
Categorie: Stiri Sanatate

De mult timp, carnea albă, fie că e pui ori curcan, era considerată o alternativă sănătoasă față de carnea roşie.

Iată însă că această teză este demontată de un nou studiu. Potrivit concluziilor publicate de o prestigioasă revista americană de nutriţie, ambele feluri de carne au acelaşi efect asupra nivelului de colesterol.

Cercetătorii au stabilit că grăsimile săturate şi carnea de orice fel creşte nivelul de LDL, aşa-numitul colesterol rău, mai precis lipo-proteinele cu densitate scăzută.

Recomandarea este că oamenii care au deja probleme cu nivelul colesterolului să opteze pentru sursele vegetale de proteine: de pildă, seminţe, quinoa, orez brun, fasole, linte, nuci, caju, fistic ori soia.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Efectele benefice ale ouălor. Câte pe săptămână sunt sănătoase și ce semnifică cifrele de pe ele
Cât de importantă este mișcarea pentru organismul uman
Valori mari ale colesterolului din sânge. Recomandările medicilor pentru o viaţă sănătoasă
VIDEO PROTVPLUS.RO