Care este legatura intre ochii albastri si alcool. Ce s-a aflat despre persoanele care au aceasta culoare la ochi

Ultima actualizare: 05-07-2015 07:04
ochi albastri

Persoanele cu ochii albastri sunt predispusi sa devina dependenti de alcool, potrivit unui studiu publicat in revista americana Neuropsychiatric Genetics.

Doi cercetatori in genetica de la Universitatea din Vermont au analizat 1.263 americani albi cu probleme cu alcoolul. Ei au descoperit ca riscul de a suferi de dependenta creste pe masura ce culoarea ochilor este mai deschisa. Cei cu ochii albastri aveau cel mai mare risc sa ajunga dependenti, la polul opus situandu-se cei cu ochii caprui.

Studiul subliniaza ca aceasta legatura nu doar ca exista, ci este si de natura genetica. Cu toate acestea, cercetatorii nu au gasit o explicatie clara pentru acest fenomen.

"Inca nu stim motivul", spune cercetatorul Dawei Li, insa ce poate spune este ca genele care determina culoarea ochilor sunt situate pe acelasi cromozom ca genele care favorizeaza aparitia dependentei de alcool.

Nu este prima oara cand oamenii de stiinta au facut o legatura intre culoarea ochilor si dependenta de alcool. Un studiu din anul 2000 a ajuns la aceeasi concluzie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO