Blestemul de a te naste fata: omorate la nastere in India, vandute ca sotii in Azerbaidjan

Ultima actualizare: 06-11-2012 20:41
Fat

Se pare ca un copil nu aduce intotdeauna bucurie. In India, daca viitoarele mamici afla ca tin in pantece o fata, accepta de bunavoie sa isi omoare pruncul la nastere, deoarece o fata "presupune mai multe cheltuieli, si deci nu merita".

Voice of America: Din ce in ce mai multe familii din India apeleaza la avort, sau chiar isi omoara copiii imediat dupa nastere (in cazul in care pruncul este de sex feminin), pentru a incuraja nasterea de copii de sex masulin.

Cum sa termini scoala primara, generala si liceul la 15 ani, cu prezenta la 50% din orele de curs

Un centru din Canada, care studiaza nasterile la nivel global, a examinat intre 1980 si 2005 peste 250.000 de nasteri in India, iar rezultatul este unul tulburator: numarul fetelor nascute a scazut dramatic: de la o medie de 906 fete din 1000 de nasteri in 1990, la doar 800 de fete din 1000 de nasteri in 2005.

Profesorul Prabhat Jha, care a condus acest studiu a declarat ca avortul este o practica des folosita in India pentru a evita nasterea de bebelusi de sex feminin.

 

Poveste halucinanta. Miresele copii, blestemul traditiei. Obligate sa se casatoreasca de la 6 ani

Potrivit acestui studiu, se estimeaza ca numarul fetelor avortate in India, in ultimii 30 de ani, este de 12.000.000. Cercetatorii sustin ca avortarea fetelor este mai probabila in cazul femeilor care sunt bogate si au un nivel de educatie mai ridicat, intrucat acestea isi permit sa faca teste pentru a stabili sexul fatului si, totodata, isi permit costurile unui avort.

"Avortul selectiv al fetusilor de sex feminin, de obicei dupa nasterea unei fete, a crescut in India pe parcursul ultimelor trei decenii si a contribuit la extinderea dezechilibrului in ce priveste raportul dintre fete si baieti", a declarat profesorul Prabhat Jha, de la Universitatea din Toronto, Canada.

Nici in Azerbaidjan situatia nu este prea buna pentru fete. Acestea sunt vandute de la varste fragede pentru a se casatori cu barbati mult mai in varsta decat ele.

Una dintre cauzele casatoriilor aranjate este saracia. Multe familii prefera sa isi marite fetele pentru ca nu au veniturile necesare pentru a le sustine mai mult timp.

Casatoriile copilelor sunt un paravan pentru traficul de minori

Autoritatile americane sustin insa ca aceste casatorii sunt, de cele mai multe ori, un paravan pentru trafic de persoane. Au fost cazuri cand parintii si-au vandut fetele. Departamentul de Stat american a prezentat, in 2010, un raport in care a atras atentia ca Azerbaidjanul este o sursa pentru traficul cu fete si copii in vederea exploatarii sexuale, acestia fiind vanduti pe pietele din Rusia, Turcia, Emiratele Arabe Unite si Iran.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO