Cum sa termini scoala la 15 ani, cu prezenta la jumatate din orele de curs


Ultimul update: Luni 05 Noiembrie 2012 05:31
Data publicarii: Marti 07 Iunie 2011 16:14
Categorie: Stiri Sociale
Elevi, absolvire

Ministerul educatiei promoveaza o lege prin care elevii pot termina scoala mai repede. Acestia ar putea face doi ani intr-unul singur, ducandu-se doar la jumatate din orele de curs. Citeste propunerea, in articol.

Potrivit unei anexe la ordinul ministerului educatiei, "accelerarea promovarii se realizeaza prin parcurgerea a doi ani de studii intr-un singur an de catre elevii din invatamantul preuniversitar".

Tinerii trebuie sa fie foarte buni la invatatura si pot cumula doar anii de mijloc din fiecare ciclu - primar, gimnazial si liceal. Cu alte cuvinte elevii pot face clasa a II-a in acelasi timp cu a III-a, clasa a VI-a concomitent cu a VII-a si clasa a X-a in aceasi timp cu a XI-a.

Consultati propunerea MEC la finalul articolului

In legea propusa de oficiali se arata ca elevii respectivi trebuie sa aiba "capacitatea fizica si intelectuala de a se adapta cerintelor integrarii intr-o clasa cu elevi de varsta mai mare".

De retinut, "promovarea a doi ani de studii intr-un an scolar se poate realiza o singura data in fiecare dintre ciclurile primar, gimnazial si liceal.

Asta inseamna ca, daca un elev intra in clasa I la 7 ani, atunci el poate termina liceul la 15 ani, in loc de 18 ani cum este in prezent.

Ce note trebuie sa aiba elevii care pot face doi ani intr-unul

Calificativul anual sau media generala in anul scolar anterior sa fie:
- „foarte bine” pentru elevii din invatamantul primar;
- minim 9,00 pentru elevii din invatamantul gimnazial si liceal.

Prezenta la ore

O alta prevedere importanta arata ca elevul care se inscrie in procedura accelerata de invatamant, nu e obligat sa participe la toate orele de curs si nici la toate materiile.

"Se asigura frecventarea a cel putin 50% din cursurile scolare aferente anului curent si minim 40% din cursurile scolare aferente celui de-al doilea an de studiu", arata propunerea legislativa.

Sursa: Pro TV

Romanii, primii in
Tezele din semestrul I se dau mai devreme, materia trebuie predata mai repede
Scoala nu mai incepe pe 15 septembrie. Vacantele, date peste cap
VIDEO PROTVPLUS.RO