Victor Ponta: Conflictul cu Mircea Geoana a fost legat de faptul ca nu l-am desemnat ministru de Externe


Ultimul update: Miercuri 21 Ianuarie 2015 04:11
Data publicarii: Duminica 18 Ianuarie 2015 08:47
Categorie: Stiri Politice
Mircea Geoana si Victor Ponta

Victor Ponta a afirmat ca intre el si Mircea Geoana a aparut o stare conflictuala in momentul in care nu a dorit sa il numeasca ministru de Externe, ci a optat pentru Bogdan Aurescu, desi Geoana s-a oferit sa-l sprijine din aceasta postura.

"Conflictul cu domnul Geoana, din punctul meu de vedere, a fost legat de faptul ca nu l-am desemnat ministru de Externe. L-am desemnat pe domnul Aurescu cand s-a eliberat functia", a spus Ponta.

Premierul a precizat ca Geoana s-a oferit sa-l sprijine din aceasta calitate, dar ca el l-a preferat" pe Bogdan Aurescu.

"Am o parere foarte buna despre Bogdan Aurescu, cred ca trebuia si putea sa fie ministru de mai mult timp, si cred ca, in contextul 16 noiembrie (al doilea tur al alegerilor prezidentiale - n.r.), nu doar votul din diaspora, vorbesc de contextul politic, a fost un mesaj foarte clar al commitment-ului nostru politic fata de Parteneriatul cu Statele Unite, fata de parteneriatele noastre strategice, dincolo de faptul ca e o persoana pe care o cunosc demult si a carui capacitate profesionala cred ca n-a pus-o nimeni la indoiala", a spus Ponta, potrivit Mediafax care citeaza B1 TV.

Prim-ministrul a aratat ca in orice context l-ar prefera pe Bogdan Aurescu pentru aceasta functie si a adaugat ca aceasta optiune nu trebuie luata ca "ceva negativ" la adresa lui Mircea Geoana.

Bogdan Auresccu a fost propus de Ponta pentru postul de ministru de Externe la 24 noiembrie.

In 28 noiembrie, intr-o declaratie in care si-a anuntat demisia din PSD, deputatul Sebastian Ghita a afirmat ca le-a spus colegilor de-acum un an ca "Geoana a vrut sa-l santajeze pe Ponta, cerandu-i functia de ministru de Externe".

"M-a sunat sa imi spuna ca, daca Ponta nu il numeste ministru de Externe, atunci va fi razboi in PSD”, a spus Ghita.

In replica, senatorul Mircea Geoana a declarat atunci ca nu-i permite lui Sebastian Ghita sa spuna minciuni legate de un asa-zis santaj la adresa premierului Ponta privind postul de ministru de Externe, el precizand ca discutia cu Ponta a vizat candidatura sa la functia de secretar general ONU in 2016.

”Din punct de vedere al declaratiilor legate de asa-zisul santaj pentru pozitia de ministru de Externe, nu permit domnului Ghita si nimanui altcineva sa spuna astfel de minciuni ordinare. Nu am avut niciun fel discutie cu domnul Ponta cu privire la vreo functie in eventualitatea in care ar fi castigat, cu atat mai putin sa santajez cu privire la aceste lucruri”, a spus Geoana.

El a spus ca discutia cu Ponta a vizat candidatura sa la functia de secretar general ONU in 2016.

”Singura comunicare pe care am avut-o cu domnul Ponta inainte de alegerile prezidentiale a fost legata de un proiect pentru Romania si anume sustinerea pe care Guvernul, eventual, ar fi acordat-o pentru o candidatura a mea pentru functia de secretar general ONU in 2016”, a subliniat Geoana.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO