Traian Băsescu: "PMP nu va fi de acord cu transformarea UE într-o uriaşă moschee"

Traian Basescu
Agerpres

Fostul preşedinte Traian Băsescu, candidat la alegerile europarlamentare din partea Partidului Mişcarea Populară, spune că partidul pe care îl reprezintă nu va fi de acord cu transformarea Uniunii Europene într-o uriaşă moschee.

Băsescu consideră că migranţii care vin în UE trebuie să se comporte civilizat. Băsescu propune elaborarea unui regulament cu privire la statutul migranţilor, iar cei care nu respectă regulile să fie expulzaţi. În plus, fostul preşedinte propune înfiinţarea Poliţiei de Frontieră Europene, care să fie capabilă să prevină forţarea ilegală a frontierelor.

Traian Băsescu a declarat, sâmbătă după-amiază, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că populaţia europeană este nemulţumită de situaţia cu migraţia şi cei care vin în Europa din ţări de cult islamic trebuie să accepte comportamentul civilizat.

“Uniunea Europeană are problemele ei interne, care sunt prezentate în program şi cu soluţiile pe care noi le vedem. Spre exemplu, avem o populaţie europeană nemulţumită de situaţia cu migraţia. Aşa cum scriem şi în program, Partidul Mişcarea Populară nu va fi de acord cu transformarea Uniunii Europene într-o uriaşă moschee. Să vină să vadă cum se trăieşte la noi, împreună cu turci cu tătari şi să accepte, cei care vin buluc în Europa, din ţări de cult islamic, să accepte comportamentul civilizat”, a afirmat Băsescu.

El propune elaborarea unui regulament privind statutul migranţilor, care să fie aprobat de Parlamentul European, prin care aceştia să fie obligaţi la integrarea socială.

Citește și
Campania Știrile Pro TV pentru europarlamentare: ”E.U. Yes la Vot”
Pe cine trimitem la Bruxelles? Campanie Știrile Pro TV pentru europarlamentare: ”E.U. Yes la Vot”
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

“Propunerea noastră este aici să se elaboreze un regulament cu privire la statutul migranţilor, care să fie aprobat în Parlamentul European, regulament care să oblige la integrare socială prin găsirea unui loc de muncă sau să se afle într-o situaţie de studii pentru locuri de muncă, respect pentru tradiţiile şi cultura europeană şi integrare în cultura europeană. Aceste pretenţii le putem avea pentru că nu noi i-am adus cu forţa, au optat ei să vină în Europa”, a explicat Traian Băsescu.

El crede că Europa nu poate fi distrusă de sloganul ”politically correct”.

“Europa nu poate fi distrusă de sloganul laş politically correct, sub care se ascund politicienii la vârf şi spun politic este corect să îi lăsăm să facă ce vor, politic este corect să nu îi blamăm pentru viol, politic este corect să nu îi blamăm că fură, şterpelesc şi aşa mai departe. Ori lucrurile trebuie spuse cinstit pentru că ajuns la un nivel la care nu mai este acceptabil să te ascunzi sub sloganul politically correct. Noi criticăm în programul nostru această abordare, vorbim despre crearea acelui regulament care să observe integrarea în câmpul muncii, integrarea în societate, respect pentru valorile creştine, respect pentru valorile europene”, a explicat fostul şef al statului.

Traian Băsescu spune că cei care nu vor respecta acest regulament trebuie expulzaţi.

“Reversul este expulzarea care trebuie făcută chiar şi în masă. În momentul de faţă dintre cei care au intrat ca hoardele de nomazi în 2015 în Europa, în Uniunea Europeană, 65% nu au loc de muncă. Pentru că nu îi interesează într-o situaţie în care este criză de forţă de muncă în toată Europa. De ce? Nu au calificare. Poziţia noastră este elaborarea acestui regulament care să permită expulzarea în masă a celor care nu se încadrează în valorile europene. Sigur nu le interzice nimeni să îşi păstreze limba, să îşi păstreze cultură, dar respectă-mi şi valorile mele, că ai venit peste mine fără să te chem”, a afirmat Traian Băsescu.

El a mai declarat că PMP propune înfiinţarea Poliţiei de Frontieră a Uniunii Europene.

“Noi propunem prin programul nostru înfiinţarea Poliţiei de frontieră a Uniunii Europene care acţionează independent de poliţiile de frontieră ale statelor naţionale. Trebuie dotată aşa cum cerem în program cu un număr suficient de oameni şi de mijloace în aşa fel încât să prevină forţarea ilegală a frontierei şi intrarea în spaţiul Uniunii Europene fără să aibă aprobare pentru acest lucru. (...) Trebuie creată o poliţie super dotată, capabilă să întoarcă navele încă de când sunt în marea liberă, nu când s-au trezit cu ele în apele teritoriale ale Italiei sau Greciei, eventual capabilă să întoarcă navele din apele teritoriale libiene”, a mai afirmat Băsescu, potrivit News.ro.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
S-a aflat cauza morții: ce a condus la decesul iubitului Arynei Sabalenka
Citește și...
Băsescu susţine că premierul Dăncilă nu are cum să participe la Summitul de la Sibiu
Băsescu susţine că premierul Dăncilă nu are cum să participe la Summitul de la Sibiu

Fostul preşedinte a explicat de ce premierul nu are cum să participe la lucrările Summitului Consiliului European de la Sibiu.

Pe cine trimitem la Bruxelles? Campanie Știrile Pro TV pentru europarlamentare: ”E.U. Yes la Vot”
Pe cine trimitem la Bruxelles? Campanie Știrile Pro TV pentru europarlamentare: ”E.U. Yes la Vot”

Știrile Pro TV lansează, luni, 29 aprilie, campania pentru alegerile europarlamentare 2019 ”E.U. Yes la Vot”.

Recomandări
Cătălin Cherecheș este în drum spre România. Fostul primar din Baia Mare, condamnat la 5 ani de închisoare
Cătălin Cherecheș este în drum spre România. Fostul primar din Baia Mare, condamnat la 5 ani de închisoare

Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci ani de detenţie pentru luare de mită.

 

Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara
Se întorc ninsorile. ANM a emis informare de vremea rea pentru toată țara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false
„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit”. Ambasada Regatului Unit obligată să dezmintă informaţiile false

Zvonuri despre moartea regelui Charles al III-lea au înfuriat Ambasada Regatului Unit în Ucraina, după ce informaţii false au circulat în masă pe reţele de socializare şi în unele publicaţii ruseşti şi au determinat-o să reacţioneze în mod oficial.