Retragerea lui Stolojan: Geoana e surprins, Basescu e trist

15-12-2008 00:00

Theodor Stolojan a anuntat ca si-a depus mandatul de premier la presedinte, afirmand ca a decis sa dea o speranta tinerei generatii de politicieni, care sa intre in politica la nivel de varf.

Liderul PSD Mircea Geoana a declarat ca a avut o surpriza prin anuntul privind retragerea lui Theodor Stolojan din pozitia de premier desemnat. Liderul PSD a precizat, la Senat ca a avut o informare si cu cei de la PDL si cu presedintele Traian Basescu, care le-au prezentat "situatia fortuita in care se afla", prin decizia lui Theodor Stolojan de a renunta la functia de premier desemnat.

Traian Basescu a declarat, luni intrebat ce parere are despre decizia lui Stolojan de a-si depune mandatul, ca este "putin trist" si ca a fost surprins de anuntul acestuia.

Referitor la aceasta situatie neasteptata, liderul PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat ca aceasta decizie inseamna intrarea intr-o zona "a ridicolului si amuzamentului".

Vicepresedintele PNL Crin Antonescu a declarat dupa ce premierul desemnat, Theodor Stolojan a decis sa isi depuna mandatul la presedintele Romaniei, ca oricum Stolojan "nu conta".

Este a doua oara cand Theodor Stolojan socheaza prin decizia de a se retrage. In 2004, in prag de alegeri prezidentiale, s-a retras invocand motive medicale si epuizarea pe care o resimte dupa campanie. Locul sau a fost luat de Traian Basescu.

Astazi a facut acelasi gest, fara insa sa vorbeasca despre motive. Decizia socheaza si e de neinteles pentru ca vine la doar cateva zile de la momentul in care a fost propus pentru sefia guvernului, moment in care parea foarte sigur si increzator, spunea ca este multumit si ca are o misiune clara, ca greul abia acum incepe si ca trebuie sa ne apucam de treaba. Astazi a renuntat la toate aceste promisiuni si s-a retras.


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26