Scrisoarea președintelui Iohannis privind referendumul va fi votată miercuri în Parlament


Ultimul update: Marti 16 Aprilie 2019 12:58
Data publicarii: Marti 16 Aprilie 2019 12:49
Categorie: Stiri Politice
Klaus Iohannis in Parlament - 5

Comisiile juridice ale Parlamentului au dat, marți, un vot favorabil scrisorii preşedintelui Klaus Iohannis privind organizarea unui referendum naţional.

Urmează ca raportul comisiilor să ajungă, miercuri dimineață, în plenul Parlamentului, pentru a fi votat. Președintele Klaus Iohannis nu este obligat să fie prezent în plen.

Șeful statului a transmis pe 4 aprilie preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu şi Liviu Dragnea, scrisoarea cu privire la temele referendumului naţional care va fi organizat pe 26 mai.

"În temeiul dispoziţiilor art. 90 din Constituţie, precum şi ale art. 2 şi art. 11 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, intenţionez să cer poporului să-şi exprime, prin referendum, voinţa suverană cu privire la următoarele probleme de interes naţional: interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie; interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct Curtea Constituţională cu privire la ordonanţe. Având în vedere dispoziţiile legale menţionate, consult Parlamentul cu privire la organizarea unui referendum naţional referitor la problemele sus-menţionate", precizează Iohannis, în scrisoarea transmisă conducerii Parlamentului.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO