Scandalul spitalul Colentina. PNL: Firea are obligatia sa prezinte public criteriile care au stat la baza numirii managerului

Ultima actualizare: 17-02-2017 07:10
Cristian Busoi

Prim-vicepresedintele PNL Cristian Busoi ii cere edilului general Gabriela Firea sa prezinte criteriile care au stat la baza desemnarii lui Silvi Ifrim in functia de manager al Spitalului Colentina.

"Aproape ca nici nu mai conteaza ca doamna manager interimar de la Spitalul Colentina este in cercul apropiatilor doamnei primar general, dat fiind valul de oameni, fara legatura cu functia, pe care Gabriela Firea i-a ingramadit in administratia Capitalei. Ce conteaza insa este aceeasi atitudine aroganta fata de oameni, intalnita la liderii PSD care fac ce-i taie capul in institutiile pe care le conduc.

Fix cum dl Ponta spunea ca 'votul este o lozinca', vine acum si managerul de la Colentina si spune ca 'binele pacientului este o lozinca' - deci a trecut testul, gandeste ca un pesedist, e bun pe functie. Macar doar si pentru faptul ca numirea pe care primarul a facut-o la conducerea Spitalului Colentina risca sa blocheze activitatea spitalului, Gabriela Firea are obligatia sa prezinte public criteriile care au stat la baza numirii managerului, precum si programul de management al doamnei doctor Silvi Ifrim", afirma Busoi, intr-un comunicat de presa.

El sustine ca ceea ce se intampla la Spitalul Colentina este "cel mai bun exemplu al modului in care schimbarea managerului dupa bunul plac al primarului general poate afecta functionarea unui spital".

"Un manager care-si facea treaba si era apreciat in spital si de pacienti este schimbat la primul pretext convenabil doamnei Firea si este inlocuit cu un manager al carui unic merit este apartenenta la cercul rafinat de amici ai dnei Firea. Fuga de responsabilitate a primarului Gabriela Firea - care declara ieri 'ca in atributiile sale intra doar numirea managerului spitalului' - este ridicola.

Dna primar bajbaie dupa justificari si ii ia de prosti pe oameni: pentru fiecare semnatura, pentru fiecare om numit intr-o functie si pentru orice leu cheltuit responsabilitatea este a sefului institutiei, iar modul in care primarul general se achita de aceste responsabilitati este clar", mai spune liberalul.

In opinia acestuia, pana nu vor fi respectate criterii clare de profesionalism si moralitate, pana nu va fi asigurata transparenta totala in tot ceea ce tine de selectarea conducerii spitalelor, nu se va reusi nicio schimbare in sistemul de sanatate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO