Iohannis, Ponta si Basescu s-au intrecut in mesaje pe Facebook. Ce le-au transmis romanilor de Florii si de Paste

Traian Basescu, Victor Ponta, Klaus Iohannis

Victor Ponta a transmis pe Facebook, un mesaj "crestinilor ortodocsi din ‪Romania‬ care sarbatoresc Floriile", el urandu-le "o zi cat mai frumoasa, petrecuta alaturi de familie si de cei dragi".

"Crestinii ortodocsi din ‪Romania‬ sarbatoresc astazi Floriile - va doresc tuturor o zi cat mai frumoasa, petrecuta alaturi de familie si de cei dragi! Si la multi ani daca va aniversati ziua onomastica! Sper ca sarbatorile pascale sa ne gaseasca pe toti sanatosi, uniti si cat mai optimisti", scrie Victor Ponta, mesajul sau fiind insotit de o felicitare mov pe care este ilustrata o floare.

El a transmis si un comunicat in care arata ca o societate este cu atat mai democratica cu cat incurajeaza toleranta religioasa. "Doresc sa transmit tuturor crestinilor de confesiune catolica sau protestanta un mesaj de pace, bucurie si liniste sufleteasca cu ocazia Invierii Domnului! Iar tuturor crestinilor ortodocsi din Romania care sarbatoresc, astazi, Floriile le doresc tuturor o zi cat mai frumoasa, petrecuta alaturi de familie si de cei dragi! Sarbatoarea pascala este un moment de reflectie asupra tuturor valorilor crestine care insufletesc natiunea romana si intrega Europa. E important sa ne aducem aminte de aportul pozitiv pe care toate cultele religioase il au in societatea noastra prin activitatea lor morala, educationala, sociala si culturala. O societate este cu atat mai democratica cu cat este incurajata sa-si asume nu doar propriile valori laice, ci si vocatia spirituala definita prin libertate si toleranta religioasa. Sper ca sarbatorile pascale sa va gaseasca sanatosi, uniti si cat mai optimisti. Sarbatori fericite!", este mesajul premierului din comunicat.

In timp ce ortodocsii serbeaza, duminica, Floriile, aproximativ un milion de catolici si protestanti din Romania sarbatoresc in acesta zi Pastele. Si presedintele Klaus Iohannis a transmis, duminica dimineata, un mesaj pe Facebook, atat celor care sarbatoresc astazi Pastele catolic si protestant, cat si celor care serbeaza Floriile ortodoxe. "Tuturor celor care serbeaza astazi Pastele catolic si protestant si Floriile ortodoxe le urez sarbatori fericite, sanatate si incredere! La multi ani tuturor romanilor care poarta nume de flori!", scrie presedintele in mesajul postat pe Facebook.

"La multi ani celor care isi sarbatoresc ziua onomastica de Florii. Sa aveti numai bucurii alaturi de cei dragi si sa aveti parte de prieteni adevarati” a scris si fostul presedinte Traian Basescu pe Facebook.

Citește și
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

 

Articol recomandat de sport.ro
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Citește și...
MAE rus avertizeaza Romania: Trebuie sa fie constienta de
MAE rus avertizeaza Romania: Trebuie sa fie constienta de "consecintele" suplimentarii capacitatilor NATO. Reactia lui Ponta

Romania trebuie sa fie constienta de "responsabilitatea" si de "consecintele" suplimentarii efectivelor NATO pe teritoriul sau, avertizeaza Ministerul rus de Externe, catalogand drept "periculoase" actiunile Aliantei Nord-Atlantice.

Recomandări
Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract de 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul
Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract de 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul

Liderii sud-coreean şi român s-au angajat să stimuleze cooperarea în industria de apărare, în timp ce Seulul încearcă să se impună ca al patrulea exportator de armament din lume.

Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja

Medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. Decizia a fost luată de Coaliție după o ședință maraton, care a durat peste 14 ore. 

Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ
Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ

Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, dar şi precipitaţii mixte la munte.