PV: Dezastrul ecologic din Ungaria s-ar putea repeta la Rosia Montana

Ultima actualizare: 10-08-2012 07:57
Ungaria

Partidul Verde din Romania sustine ca nimeni nu poate garanta ca ceea ce s-a intamplat, accidental, in Ungaria, nu se va repeta si la Rosia Montana.

Mai exact, cei de la PV afirma ca o catastrofa si mai mare decat la vecinii nostri de peste granita s-ar putea produce la lacul de decantare din Apuseni, care urmeaza a fi construit in cadrul proiectului Rosia Montana.

"Lacul de decantare la Rosia Montana ar urma sa aiba o lungime de 10 km, iar luciul de apa va avea circa 300 de hectare. Cu asemenea dimensiuni, un accident ecologic va insemna una din cele mai mari catastrofe ecologice din istorie", sustin, intr-un comunicat, cei de la Partidul Verde.

Conform sursei citate, nu exista nicio certitudine ca nu vor mai avea loc accidente similare, mai ales ca procedura de separare a aurului prin cianura presupune afectarea unei suprafete mari de teren.

"In Ungaria, lucrarile de reabilitare ar putea dura un an, iar un dezastru la Rosia Montana ar putea avea consecinte pe durata a decenii sau chiar secole", mai afirma "verzii".

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO