Premierul Sorin Grindeanu a povestit cum a decurs ultima intalnire cu Klaus Iohannis: "Nu exista scoala de prim-ministru"


Ultimul update: Joi 19 Ianuarie 2017 07:29
Data publicarii: Luni 16 Ianuarie 2017 10:57
Categorie: Stiri Politice
Presedintele Klaus Iohannis da mana cu premierul Sorin Grindeanu la inceputul unei intalniri ce are loc la Palatul Cotroceni, miercuri, 11 ianuarie 2017

Premierul Sorin Grindeanu a facut duminica un bilant al primelor sale zile de guvernare, afirmand ca "nu exista scoala de prim-ministru" si ca, din punctul sau de vedere, au fost gestionate bine situatiile aparute.

Intrebat daca s-a acomodat la Palatul Victoria in cele 11 zile de guvernare, Grindeanu a raspuns ca a intrat direct in situatia cauzata de vremea nefavorabila.

"Am intrat direct in cod rosu (...) si eu cred ca noi, ca si echipa - coordonate lucrurile de catre Ministerul de Interne - am gestionat bine situatiile aparute (...) Nu e vorba de acomodare, (...) nu exista scoala de prim-ministru, cum nu exista nici scoala de presedinte. Eu pe unde am trecut ca si om politic, fie ca vorbim de vicepremiar al municipiului Timisoara, de deputat, de presedinte al Consiliului Judetean sau de ministru al Comunicatiilor, am incercat tot timpul sa-mi fac treaba cat de bine am putut".- a spus premierul la Romania TV, conform Agerpres.

Totodata, Sorin Grindeanu a precizat ca el sta in Bucuresti, iar familia sa a ramas la Timisoara.

"Stau in Bucuresti, sigur, familia, nu. Familia mi-a ramas la Timisoara (...) Inca nu am apucat, fiind aceste zile pline, sa am o discutie foarte serioasa cu argumente pro si contra mutarii familiei mele la Bucuresti. (...) Familia mea cred ca va ramane la Timisoara. Am doi copii mici, care sunt obisnuiti, au prieteni, au absolut tot acolo. Toate legaturile sunt la Timisoara (...) Sigur, acum sunt premierul Romaniei, dar toata cariera mea politica de pana acum este legata de (...) Banat, Timis si lucrurile pe care le-am facut acolo", a mai afirmat Grindeanu.

Nu in ultimul rand, premierul a caracterizat intalnirea pe care a avut-o pe 11 ianuarie cu presedintele Klaus Iohannis ca fiind "cat se poate de decenta", precizand ca aceasta a avut loc "intr-un cadru institutional corect".

Intrebat daca Iohannis l-a invitat la aceasta discutie prin SMS, Grindeanu a raspuns ca invitatia a fost facuta intr-un mod institutional.

"Eu, unul, nu promovez si nu-mi place conflictul - nici eu, nici colegii mei, atata timp cat suntem respectati si fiecare dintre noi ne intelegem limitele institutiilor pe care le conducem. in momentul in care incerci sa intri peste ceea ce ai tu ca si atributiuni, lucrurile nu sunt admise. (...) Discutia a fost cat se poate de decenta si intr-un cadru institutional corect", a declarat Grindeanu.

Prim-ministrul a precizat ca i-a prezentat sefului statului bugetul pe 2017.

"Nu am fost invitat la Cotroceni ca sa spun despre minus, eu am fost invitat acolo impreuna cu ministrul Finantelor ca sa vorbim despre bugetul si cum vedem noi bugetul din anul 2017 (...) A fost o discutie cat se poate de corecta, institutionala, fara niciun fel de excese (...) Am avut datele la zi de la Comisia Nationala de Prognoza, ceea ce a insemnat o radiografie la zi pe ceea ce vorbim ca si cadru macroeconomic", a afirmat Grindeanu.

Pe de alta parte, Sorin Grindeanu a spus ca recunoaste meritele echipei din care face parte.

"Eu sunt un om normal si recunosc fiecaruia meritele. Noi lucram intr-o echipa (...) - nu de acum, de la alegerile de acum, ci (...) inainte de locale -, pe care a format-o si a condus-o presedintele partidului, Liviu Dragnea (...) Pe fiecare ne-a asezat in locul unde putem da potentialul maxim si dupa evaluarile facute de dansul. Aici nu e loc de a juca individual, iar echipa in momentul asta este cat se poate de solida", a mai afirmat Grindeanu.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO