Ponta susține că Bănicioiu nu a spus că răniții din Colectiv nu au nevoie de ajutor: Nu e așa, sunteți prost informat

Nicolae Banicioiu, Victor Ponta - AGERPRES

Fostul premier Victor Ponta a sărit în apărarea fostului său ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, după ce i s-a reproșat pe Facebook faptul că se asociază din nou cu o persoană responsabilă de moartea unor victime ale incendiului din Colectiv.

Disputa de pe rețeaua de socializare a plecat de la o postare a fostului președinte al PSD, care a ținut să laude faptul că Nicolae Bănicioiu a demisionat din PSD și a trecut în noul partid al lui Victor Ponta, Partidul Pro România.

A fost un ministru foarte bun la Tineret și la Sănătate / el este cel care a gândit și pornit ideea creșterii salariilor in Sistemul de Sanatate și a construirii spitalelor regionale finanțate din fonduri europene!

Nicu este un mare câștig pentru Echipa #ProRomania - împreună o să dăm viață și consistență acestui proiect!” - a scris pe Facebook Victor Ponta.

Imediat, un utilizator i-a reamintit faptul că - în perioada în care Nicolae Bănicioiu era ministru al Sănătății - acesta a declarat public faptul că statul român ”nu are nevoie de nimic” în ceea ce-i privește pe răniții din clubul Colectiv și că ”medicii noștri pot gestiona situația”.

Citește și
Lia Olguta Vasilescu
Asociaţia Colectiv protestează faţă de afirmaţiile ministrului Muncii, Olguța Vasilescu
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Bogdan Ciobanu, utilizator Facebook: ”Și ia zi dom'le, cât de bun e Nicu... ajută-mi un pic memoria: Nicu e m(s)inistrul ăla care a zis că noi nu avem nevoie de ajutor pentru tratamentul marilor arși, iar drept urmare au murit tineri cu zile? Ăsta e Nicu pe care îl lauzi? No' bravo.....”

Nu a trecut mult timp, și Victor Ponta i-a răspuns, susținând că Bănicioiu nu ar fi făcut acele declarații despre răniții din Colectiv.

”Zic dom’le că nu este așa / sunteți prost informat sau doar rău intenționat / am fost acolo în acele zile și mă deranjează când folosiți politic tragedia unor oameni.” - a răspuns fostul premier al României pe Facebook.

Cu toate acestea, înregistrarea video a declarațiilor lui Nicolae Bănicioiu, din noiembrie 2015, îl contrazic:

Băsescu: Acest nenorocit, arătarea asta ciudată, care la dezastrul de la Colectiv nu a lăsat să fie trimişi oamenii în străinătate 

Traian Băsescu a lansat, sâmbătă, un atac la adresa fostului ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, despre care spune că anunţă triumfalist plecarea la partidul lui Victor Ponta, în condiţiile în care el îl consideră vinovat de proasta gestionare a situaţiei la Colectiv.

inquam

"Mă uitam la fostul ministru al Sănătăţii, nărodul ăsta, Bănicioiu. Arătarea asta ciudată, care la dezastrul de la Colectiv nu a lăsat să fie trimişi oamenii, victime ale nenorocirii, în străinătate pe programul european de ajutor în caz de dezastru. Spunea că şi noi facem ce fac în străinătate. Au murit o groază de oameni.

Acest nenorocit azi sau ieri anunţa triumfalist plecarea alături de complicele lui, de Ponta, complice al dezastrului de la Colectiv. Ăştia sunt oamenii pe care îi oferă PSD. Aceeaşi nenorociţi care nu au fost în stare să aprovizioneze ţara cu vaccinuri", a declarat Traian Băsescu, la Baia Mare, potrivit Mediafax.

Recent, Asociația Colectiv GTG 3010 a transmis un comunicat prin care a anunțat că protestează față de față de afirmațiile ministrului Muncii si Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, care a declarat public faptul că incendiul din clubul Colectiv ar fi fost provocat de o mână criminală.

De altfel, Victor Ponta, Nicolae Bănicioiu, Gabriel Oprea, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, sunt vizați de o plângere penală care a fost formulată în noiembrie 2016 de părinții tinerilor care au murit în incendiul din clubul ''Colectiv''.

Cu toți sunt acuzați că prin felul în care au reacționat după cumplitul eveniment au provocat moartea unor tineri care poate mai aveau o șansă la viață. În plângerea penală depusă la Parchetul General, Asociația Colectiv i-a acuzat pe cei aflați în funcții la momentul tragediei de crimă, abuz în serviciu, trafic de influență, omor cu intenție indirectă și inacțiune.

Primul vizat este ministrul Sănătății de la acea vreme, Nicolae Bănicioiu.

Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv: "Toată lumea se bătea cu pumnii în piept că avem de toate, deși se știa că cei din spital vor muri, din lipsa de dotări, din lipsa de experiență. "

Eugen Iancu

Eugen Iancu facea astfel referire la una dintre declarațiile fostului ministru Bănicioiu, care a spus că în spital există toate cele necesare. Apoi, pe lista celor considerați responsabili apar managerii spitalelor care au preluat răniții.

Șeful secției de arși de la Spitalul Militar din Buxelles: A fost o greșeală

Într-un interviu acordat ȘTIRILE PRO TV în octombrie 2016, șeful secției de arși de la Spitalul Militar din Buxelles, Serges Jennes, a făcut referire la autoritățile române care au susținut în primele zile de la incendiu că din spitalele noastre nu lipsește nimic.

Nimeni nu a spus atunci că pacienții sunt înghesuiți în saloane improprii, că România nu dispune de camere sterile pentru arși sau că aceștia sunt spălați în cazi pline de germeni deosebit de periculoși. Mai mult, străinilor li s-a ascuns că răniții pe care ii vor primi în spitalele lor au deja infecții.

Dr. Serges Jennes, șeful secției de arși a Spitalului Militar Reine Astrid: "A fost ceva ieșit din comun. Așa ceva vezi o dată la 10 ani, iar eu am aproape 20 de ani de când lucrez într-un centru de arși."

"Dacă aveți 20 de arși și nu puteți spăla cu mijloacele necesare decât 5, este clar că au mai puține șanse. Aici nu aș fi acceptat 20, pentru că ar fi fost prea mult."

A doua zi după Colectiv, în spitatele noastre erau internați nu 20, ci 150 de pacienți arși. Cu toate acestea, autorităților române, nu li s-a părut că ar fi prea mult.

Nicolae Bănicioiu, ministru al Sănătății în momentul Colectiv: "Chiar nu avem nevoie de nimic în acest moment, medicii noștri pot gestiona situația, deci am primit din foarte multe părți astfel de solicitări, momentan noi ne descurcăm foarte bine, ne descurcăm foarte bine, iar medicii noștri pot face față cu brio oricărei situații."

Dr. Serge Jennes, șeful secției de arși a Spitalului Militar Reine Astrid: "A fost o greșeală. Să spună "ne descurcăm" a fost o greșeală."

O greșeală pe care, nici până azi, la aproape 3 ani distanță, nu și-a asumat-o nimeni. Nicolae Bănicioiu a negat-o, de altfel, la doar câteva zile distanță de la acea declarație.

Nicolae Bănicioiu, ministru al Sănătății în momentul Colectiv: "Eu n-am spus în niciun moment că nu avem nevoie de ajutor. Eu am spus tot timpul că noi asigurăm tot ceea ce este necesar pentru fiecare etapă de tratament."

Cum au fost spălați, atunci, pacienții arși în spitalele noastre, este dureros de imaginat. Și ajungem, inevitabil, la problema infecțiilor. În cazul unui mare ars, ele apar, de obicei, în a două sau a treia săptămâna. La ai noștri erau instalate după doar câteva zile.

Pe 31 octombrie, România avea un singur centru de arși, nou-nouț, la Floreasca, iar acela era…închis.

CITIȚI ȘI: Colectiv: ucisi de birocratie si de grija pentru imaginea tarii. Parinte: “Copilul meu trebuia sa scape”

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Mesaj sfâşietor pentru Alex Hogea, victimă a incendiului din Colectiv, publicat de tatăl lui
Mesaj sfâşietor pentru Alex Hogea, victimă a incendiului din Colectiv, publicat de tatăl lui

Narcis Hogea, tatăl lui Alex, tânărul de 19 ani din Sinaia care a decedat într-o clinică din Viena din cauza rănilor grave suferite în incendiul din clubul Colectiv, a postat un mesaj sfâşietor pe Facebook.

Asociaţia Colectiv protestează faţă de afirmaţiile ministrului Muncii, Olguța Vasilescu
Asociaţia Colectiv protestează faţă de afirmaţiile ministrului Muncii, Olguța Vasilescu

Asociația Colectiv GTG 3010 protestează față de afirmațiile ministrului Muncii si Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, care a declarat public faptul că incendiul din clubul Colectiv ar fi fost provocat de o mână criminală.

Parintii tinerilor care au murit in Colectiv, plangere impotriva lui Arafat, Banicioiu, Ponta si Oprea. Reactia lui Arafat
Parintii tinerilor care au murit in Colectiv, plangere impotriva lui Arafat, Banicioiu, Ponta si Oprea. Reactia lui Arafat

Victor Ponta, Nicolae Banicioiu, Gabriel Oprea, si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, apar de acum in plangerea penala formulata marti de parintii tinerilor care au murit in incendiul din clubul ''Colectiv''.

Un an de la Colectiv: nimeni nu a fost pedepsit. Mumu:
Un an de la Colectiv: nimeni nu a fost pedepsit. Mumu:"Se stie ca sistemul medical e varza, suntem condusi de hiene corupte"

DURERE SI REVOLTA COLECTIVA, partea a III-a. La un an distanta de la tragedia din Colectiv nimeni nu a raspuns pentru greselile petrecute atunci.

Un an de la Colectiv: ucisi de birocratie si de grija pentru imaginea tarii. Parinte:
Un an de la Colectiv: ucisi de birocratie si de grija pentru imaginea tarii. Parinte: "Copilul meu trebuia sa scape"

DURERE SI REVOLTA COLECTIVA, partea a II-a. “Avem de toate!” - asta ne-a spus in fata ministrul Sanatatii a doua zi dupa tragedia din Colectiv. Si nimeni din cei care ii stateau in preajma nu l-a contrazis.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.