PNL, despre Codul Fiscal al PSD: "Merge pe sistemul parjolim campiile, otravim fantanile inainte sa vina guvernul liberal"

Alina Gorghiu, copresedinte PNL, si prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu - AGERPRES

Copresedintele PNL Alina Gorghiu afirma ca liberalii nu refuza niciun fel de masura la discutiile privind Codul fiscal, precizand ca majorarea salariilor si relaxarea fiscala sunt idei bune.

"La discutiile pe Codul fiscal nu refuzam niciun fel de masura. Ideea de relaxare fiscala este o idee buna, ideea de marire a salariilor in sectorul bugetar este buna. Trebuie discutata etapizarea. Trebuie facuta corelarea acestor masuri, trebuie facut un plan foarte coerent, cat si cand. Este foarte simplu, dar este nevoie de un consens si un angajament care trebuie sa fie pe termen lung, pentru ca am avut experienta salariilor profesorilor marite in Parlament, unanimitate a fost si nu s-a aplicat pana in ziua de astazi", a spus Gorghiu, conform Agerpres, care citeaza B1 TV.

Ea a aratat ca PNL are doua scenarii de lucru, pe care le va face cunoscute la discutiile tehnice pe Codul fiscal.

"Catalin Predoiu va conduce aceste discutii si, in functie de calcule si de analizele pe care le-am facut noi, o sa vedem pozitia Guvernului, o sa vedem daca domnul Teodorovici si-a schimbat, si-a nuantat pozitia, daca este sau nu mai flexibil in a discuta cu noi. (...) Scenariul firesc pe care eu il doresc, si nu pun raul in fata si mizez pe buna credinta a tuturor colegilor din partidele parlamentare, este acela ca joi sa putem agrea o solutie in care sa ajustam si masurile de relaxare fiscala, sa anticipam ce vom face si cu pachetul de salarizare in domeniul bugetar si sa ne luam toti angajamentul sa punem stop masurilor vazute in cheie electorala de Guvern.

Acesta este scenariul pe care mi-l doresc si care este cel mai sanatos pentru societatea romaneasca. Exista si alte scenarii. Plecarea lui Ponta de la Guvern, pe care dansul o neaga si nu as insista. Exista scenariul in care sa-si treaca Codul fiscal, in forma propusa de PSD, cu voturile coalitiei care sustine Guvernul, in aceasta sesiune extraordinara. Intre conduita responsabila pe care PNL o are astazi si votul impotriva pe un cod care nu are sustinere si nu este sustenabil si pierderea unor voturi in campania electorala, sa stiti ca aleg prima varianta. O sa joc tot timpul cartea responsabilitatii", a spus copresedintele PNL.

Citește și
Gabriel Oprea, presedintele UNPR FOTO AGERPRES
UNPR a decis cum va vota Codul Fiscal. Gabriel Oprea: "Suntem convinsi ca se va gasi o solutie"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Gorghiu a subliniat ca excedentul bugetar este unul obtinut prin taierea investitiilor.

"Discutia pe Codul fiscal trebuie pornita invers. Avem o lege care impune Romaniei un deficit care este de 1%. Ne incadram in aceasta tinta de deficit cu masurile de relaxare fiscala? Trebuie sa-i spun lui Ponta asa: Ponta, este cinism sa te lauzi cu lipsa de performanta si firesc este ca PSD sa accepte o discutie cu argumente cifrice, calcule, scenarii, in care sa nu vina nimeni cu idei preconcepute ca asta este codul pe care scrie Valcov, Ponta sau nu stiu ce nume si sa accepte sa lase un pic orgoliul deoparte si sa gasim acel scenariu potrivit pentru stabilitate economica, pentru un viitor al economiei. Este tot ce cere PNL. Eu nu pot sa promit categoriilor socio-profesionale ca maine o vor duce ca in rai. Nu pot, ca i-as minti", a adaugat liderul liberalilor.

Alina Gorghiu a sustinut ca, daca in Parlament va fi trecut Codul fiscal, "Ponta isi va proroga singur masuri sau cine va ramane de la PSD la Guvern, pentru ca nu va putea sa treaca acest pachet de relaxare fiscala, nu se va regasi in bugetul pe 2016".

"Nu poti sa incropesti acest buget pe 2016, daca vei gandi acest Cod fiscal si salarizarea bugetara in mod simultan. Or, Ponta mizeaza pe ignoranta noastra sau este o sfidare pe care refuz sa o inteleg. Nu pot sa inteleg care este perspectiva, decat ca merge pe sistemul parjolim campiile, otravim fantanile inainte sa vina guvernul liberal. Daca Victor Ponta ar sta linistit sa-si vada de excursii nu ar fi o problema, problema este ca vine cu niste masuri care intorc Romania pe dos", a conchis ea.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
"LINIA ROSIE" peste care Ponta nu vrea sa treaca in dezbaterea privind Codul Fiscal. BNR: Doar daca reducem si cheltuielile

Coalitia de guvernare va propune reducerea TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016. Potrivit unor surse politice, cu aceasta varianta vor merge la consultarile de joi partidele care il sustin pe Victor Ponta.
 

UNPR a decis cum va vota Codul Fiscal. Gabriel Oprea:
UNPR a decis cum va vota Codul Fiscal. Gabriel Oprea: "Suntem convinsi ca se va gasi o solutie"

Presedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat marti ca formatiunea pe care o conduce va vota Codul fiscal alaturi de coalitia de guvernare din care face parte.

20 august este ziua in care partidele politice aleg
20 august este ziua in care partidele politice aleg "directia" tarii. "Codul Fiscal este mult mai important pentru romani"

Reprezentantii partidelor se vor intalni joia viitoare, la Palatul Parlamentului, pentru discutii tehnice cu privire la reexaminarea Codului fiscal, a anuntat prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.