Orban (PNL): "Toader acţionează în numele grupului de infractori care conduc România"

Ludovic Orban
Inquam Photos/ Octav Ganea

Liderul PNL respinge procedura de evaluare a procurorului general declanşată de ministrul Tudorel Toader.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, nu este de acord cu procedura de evaluare declanşată de ministrul Justiţiei în cazul procurorului general şi spune că Tudorel Toader acţionează ''în numele grupului de infractori care conduc România'', pentru a-l îndepărta din funcţie pe Augustin Lazăr.

"Nu cunosc niciun motiv care să declanşeze această cercetare. Este clar că Tudorel Toader acţionează în numele grupului de infractori care conduc România, pentru a îndepărta din funcţiile de conducere şi din funcţiile de procurori pe orice procuror a îndrăznit să întocmească dosare unui potentat al zilei, unor lideri ai PSD şi ALDE. Este un demers care nu are niciun fel de fundament. După opinia mea, activitatea procurorului general este o activitate care nu poate să creeze nici semne de întrebare şi în niciun caz temeiuri pentru declanşarea acţiunii ministrului Justiţiei", a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, Ludovic Orban.

Liderul PNL s-a aflat vineri şi sâmbătă la Sibiu la o şedinţă a Biroului Executiv al partidului, la care a participat vineri şi preşedintele Klaus Iohannis.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că declanşează procedura de evaluare a activităţii manageriale a procurorului general, Augustin Lazăr, în contextul protocoalelor încheiate cu SRI. El a spus că rezultatele evaluării, însoţite de eventuale propuneri, vor fi făcute publice în termen de cel mult 30 de zile.

Citește și
Ministrul Justitiei, Tudorel Toader
Tudorel Toader a anunţat că începe evaluarea procurorului general Augustin Lazăr, după "dezvăluirile" lui Vâlcov
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

''Declanşez procedura legală pentru evaluarea activităţii manageriale desfăşurată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie! (...) În urmă cu câteva săptămâni afirmam faptul că vine vremea când fiecare trebuie evaluat. În urmă cu câteva luni apreciam disponibilitatea procurorului general al PÎCCJ pentru desecretizarea Protocolului din 2009. Zilele acestea aflăm că în realitate a fost 'desecretizat' un protocol 'abrogat' încă din 2016. Aceasta deoarece, potrivit art. 27 al Protocolului din decembrie 2016, 'La data intrării în vigoare a prezentului Protocol se abrogă Protocolul de cooperare între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Serviciul Român de Informaţii pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securităţii naţionale nr.....din 04.02.2009'. Folosirea sintagmei 'se abrogă' arată şi faptul că semnatarii respectivelor protocoale au înţeles să le confere acestora valenţe normative. Rezultatele evaluării, însoţite de eventuale propuneri, vor fi făcute publice în termen de cel mult 30 de zile'', a scris Toader, sâmbătă, pe Facebook.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Tăriceanu, despre evaluarea procurorului general:
Tăriceanu, despre evaluarea procurorului general: "Infiltrarea statului paralel în justiţie e de netolerat"

Preşedintele Senatului susţine demersul ministrului Justiţiei, care a anunţat că începe evaluarea procurorului general Augustin Lazăr.

Tudorel Toader a anunţat că începe evaluarea procurorului general Augustin Lazăr, după
Tudorel Toader a anunţat că începe evaluarea procurorului general Augustin Lazăr, după "dezvăluirile" lui Vâlcov

Anunţul a fost făcut pe Facebook de Ministrul Justiţiei sâmbătă dimineaţă, la nici 2 zile după ce protocoalele au fost publicate de Darius Vâlcov, consilierul premierului, condamnat în primă instanţă la 8 ani de închisoare pentru corupţie.

Ministrul Justiţiei, acuzat de
Ministrul Justiţiei, acuzat de "dezinformare prin omisiune" privind moartea lui Stan Mustaţă

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor îl acuză pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, de "dezinformare prin omisiune" în cazul morţii lui Stan Mustaţă.

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuză de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Parchetul General anunţă continuarea urmăririi penale în Dosarul Mineriadei faţă de Petre Roman și mai multe persoane
Parchetul General anunţă continuarea urmăririi penale în Dosarul Mineriadei faţă de Petre Roman și mai multe persoane

Parchetul General anunţă, joi, continuarea urmării penale în Dosarul Mineriadei faţă de Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu, Adrian Sârbu, Miron Cosma şi generalii Vasile Dobrinoiu şi Petre Peter.