Marea vacanta a parlamentarilor, pe banii romanilor. Deputatii nu s-au lasat mai prejos si si-au luat si ei liber 2 saptamani

Ultima actualizare: 01-06-2014 07:00

Dupa modelul senatorilor, deputatii isi iau si ei vacanta platita. Nu o luna, ca la Senat, ci numai doua saptamani deocamdata. Motivul invocat este acelasi: vor face campanie pentru colegii de partid, care candideaza la europarlamentare.

Pe holurile Parlamentului erau miercuri doar vizitatori, iar in sala de sedinte, presedintele Camerei Deputatilor facea glume pe seama prezentei foarte scazute la dezbateri.

Holurile parlamentului au fost, miercuri, animate numai de grupuri de turisti. 

Singurii romani care isi permit sa-si ia in bloc o vacanta de o luna. Cum s-au hotarat senatorii ca n-au ce cauta la serviciu

In concediu se vor gasi pana pe 5 mai toti cei 402 deputati. Sefii lor au decis, miercuri, ca luna viitoare vor lucra trei zile, dupa care vor stabili daca, in urmatoarele trei saptamani ale lunii, mai vin la munca.

Teoretic, deputatii ar trebui sa lucreze in urmatoarele doua saptamani. Dar si miercuri a batut vantul prin plenul Camerei. Ca sa para mai multi la prezenta, si-au lasat cartele electronice in aparatele de vot.

La Senat s-a stabilit: alesii vor sta acasa aproape toata luna mai.

"Vacanta nu la noi, la domnii senatori. Noi, deputatii, muncim!", a spus Alin Popoviciu, deputat PDL.

"Nu mi se pare corect", a declarat Ben-Oni Ardelean, senator PNL.

In tot acest timp, alesii sustin ca ar trebui sa se implice in campania electorala a colegilor, candidati la Parlamentul European. Lucru nemaivazut pana acum in nicio tara straina.

"Nu suntem platiti ca sa facem campanie nici macar pentru colegii nostri europarlamentari PNL. Ei trebuie sa isi faca campanie", a explicat Cristian Bodea, senator PNL.

Culmea e ca in tot acest timp alesii sunt considerati prezenti la lucru. Legea nu le interzice sa ia parte la actiuni de campanie electorala si sa incaseze si leafa de la bugetul de stat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO