Singurii romani care isi permit sa-si ia in bloc o vacanta de o luna. Cum s-au hotarat senatorii ca n-au ce cauta la serviciu

Ultima actualizare: 01-06-2014 07:00

Senatorii au decis marti sa nu mai vina la serviciu timp de o luna. Alesii dau vina pe alegerile europarlamentare, a caror campanie electorala incepe sambata.

Ei sustin ca in aceasta perioada vor munci in teritoriu, ca sa-si sprijine colegii. Si deputatii vor sa-si aranjeze programul de lucru, astfel incat sa poata face campanie pentru euro-parlamentare.

Miercuri este ultima zi in care senatorii mai calca in Parlament, urmand ca ei sa revina in plen pe 26 mai, cu o zi dupa incheierea alegerilor pentru parlamentul european.

Vorbim de o luna de zile de care senatorii sustin ca au nevoie ca sa pregateasca campaniile electorale in teritoriu tinand cont ca europarlamentarele vor fi cumulate cu alegerile partiale parlamentare si locale.

Sa tinem cont insa ca actuala sesiune parlamentare se incheie la jumatatea lunii iunie, asadar vor fi 10 zile efective de munca in plen in aproape doua luni de zile.

Urmeaza vacanta de vara dintre sesiuni, urmand ca parlamentarii sa revina la munca abia in septembrie.

Putem spune ca alesii au o meserie rentabila, pentru ca indiferent de pauze, ei beneficiaza de toate privilegiile: indemnizatie, cazare si transport gratuit.

Decizia luata marti de senatori ar putea fi imprumutata si de colegii lor deputati, in sedinta de miercuri a biroului permanent al Camerei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO