Ludovic Orban: ”Prețurile la gaz și energie electrică vor CREȘTE”

Ultima actualizare: 05-01-2019 22:02
Ludovic Orban
Agerpres

Președintele PNL Ludovic Orban a lansat un nou atac la adresa Guvernului PSD-ALDE, susținând că, din cauza ordonanței de urgență 114, statul va încerca să acopere ”găurile bugetare provocate de cheltuielile nesăbuite”.

Liberalul avertizează că efectul ordonanței va fi contrar declarațiilor publice, iar prețurile la gaz și energie electrică vor crește, pentru că ordonanța instituie o taxa de 2% pe cifra de afaceri pentru producători, transportatori, distribuitori, traderi, furnizori.

”Cum să scadă prețul dacă tu, guvern, obligi toate companiile să plătească această taxă?” - afirmă Ludovic Orban.

De asemenea, liderul PNL susține că o ”altă mare minciună publică” a PSD este taxa pe activele băncilor.

”Nicio bancă nu va mai putea face profit, ca urmare a introducerii taxei și, fie își vor face bagajele, fie vor mari dobânzile și comisioanele pentru a rămâne profitabile.” - avertizează Orban.

Mesajul integral al președintelui PNL Ludovic Orban:

Perfidia și cinismul guvernului PSD-ALDE sunt ilustrate fidel de OUG 114, adoptată fără dezbatere publică, fără studii de impact, fără consultarea actorilor economici și sociali afectați, CU ÎNCĂLCAREA FLAGRANTĂ A CONSTITUȚIEI ȘI A LEGILOR.

Ce urmărește de fapt guvernul? Un singur lucru: să mai stoarcă niște bani pentru acoperirea găurilor bugetare provocate de cheltuielile nesăbuite.

Cum vând ordonanța către public? Mințind că vor să reducă factura la gaz și energie electrică prin plafonarea prețurilor la producători. În realitate, efectul ordonanței va fi contrar declarațiilor publice. Prețurile la gaz și energie electrică vor CREȘTE, pentru că ordonanță instituie o taxa de 2% oe cifra de afaceri pentru producători, transportatori, distribuitori, traderi, furnizori. Cum să scadă prețul dacă tu, guvern, obligi toate companiile să plătească această taxa?

O altă mare minciună publică este taxa pe activele băncilor.

Pentru public, guvernul vinde imaginea că se "lupta cu băncile lacome, care fac bani pe spinarea poporului". Ce se va întâmplă în realitate? Nicio bancă nu va mai putea face profit ca urmare a introducerii taxei și, fie își vor face bagajele, fie vor mari dobânzile și comisioanele pentru a rămâne profitabile.

Cine va pierde? Tot cetățeanul român și firmele românești, care vor plăti dobânzi mai mari sau o să aibă un acces mult mai dificil la credte. Și, nu în ultimul rând, guvernul care se împrumută masiv de la bănci. Adică tot cetățeanul, pentru că creditele luate de guvern le plătim tot noi, prin intermediul taxelor și impozitelor.

Propaganda mincinoasă a PSD- ALDE mai atacă populist și pe administratorii fondurilor de pensii private din pilonul 2.

Sub aparența luptei cu aceștia, ei urmăresc un singur scop: să pună mâna pe cele peste 11 miliarde de EURO aflați în conturile private ale deponenților, pentru a putea folosi banii acestora în iluzoriile parteneriate public-privat inițiate de guvernanți și pentru a readuce cât mai mulți contribuabili la pilonul 1 de pensii, ca să facă rost de bani pentru pensiile aflate în plată.

Cine va pierde până la urmă? Fiecare dintre cei peste 5 milioane de contribuabili la pilonul 2, care riscă să rămână fără pensie suplimentară în momentul în care vor ajunge la pensie.” - spune Ludovic Orban.

Liberalii au depus, vineri, la sediul Avocatului Poporului, solicitarea de sesizare a Curţii Constituţionale asupra OUG 114/2018 privind instituirea unor măsuri fiscal-bugetare.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO