Deputatii l-au salvat iar pe Laszlo Borbely de DNA. Surse: PSD ar fi negociat cu UDMR respingerea cererii procurorilor


Ultimul update: Sambata 14 Martie 2015 07:05
Data publicarii: Miercuri 11 Martie 2015 18:18
Categorie: Stiri Politice

Pentru a doua oara, deputatii il salveaza pe Laszlo Borbely de procurorii DNA. Alesii au respins miercuri o noua cerere de ridicare a imunitatii pe numele fostului ministru, acuzat de fapte de coruptie.

"Suntem parlamentari si nu trebuie sa construim o tara bazata pe frica" le-a spus Borbely colegilor sai, de la tribuna salii de sedinta.

Ca sa ii convinga pe colegii sai deputati, Laszlo Borbely a fluturat in fata lor o foaie din dosarul pe care procurorii l-au deschis impotriva sa la inceputul anului. Documentul consemna denuntul prin care Borbely este acuzat ca ar fi primit 50 de mii de euro printr-un intermediar pentru a favoriza unele firme.

Laszlo Borbely, deputat UDMR: "Fata de 2012, nu exista in plus decat aceasta fila, acest autodenunt de o pagina a unui asa-zis intermediar care ar fi dat 50 de mii de euro unui necunoscut la o benzinarie care trebuia sa ajunga la mine pentru a facilita unele plati."

Acuzatiile nu au fost confrmate si nici cei implicati nu au fost audiati, a sustinut parlamentarul UDMR in apararea sa.

Laszlo Borbely, deputat UDMR: "Sunt perfect de acord ca justitia trebuie sa isi faca treaba, dar dupa parerea mea acest autodenunt in urma caruia nu au fost verificate minimele inferioare constituie un abuz clar din partea unor procurori."

De altfel, Borbely a avut discutii pe tot parcursul zilei cu alti colegi deputati, incercand sa le castige bunavointa.

Parlamentar de 21 de ani, fostul ministru al Mediului este suspectat de trafic de influenta. In 2011, Laszlo Borbely, ar fi primit de la administratorul unei firme aproximativ 81 de mii de lei, constand in renovarea si utilarea unui apartament. Procurorii DNA nu l-au putut trimite in judecata pentru ca deputatii au respins cererea de ridicare a imunitatii. La sfarsitul anului trecut, impotriva lui Borbely a mai fost formulat un denunt. Borbely este acuzat din nou ca fi primit de la administratorul a doua societati 50 de mii de euro pentru a sprijini firmele acestuia.

Potrivit unor surse, alesii PSD ar fi negociat cu UDMR respingerea cererii DNA. In primavara, cand liberalii pregatesc o motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta, UDMR va vota in schimb impotriva initiativei opozitiei.

VIDEO PROTVPLUS.RO