Dragos Tudorache a depus juramantul de investitura in functia de ministru de Interne. Iohannis: Urmeaza o "etapa complicata"


Ultimul update: Sambata 10 Septembrie 2016 07:28
Data publicarii: Miercuri 07 Septembrie 2016 10:36
Categorie: Stiri Politice

Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind numirea lui Dragos Tudorache in functia de ministru al Afacerilor Interne.

Iohannis i-a spus noului ministru ca este vital ca alegerile parlamentare sa se desfasoare intr-un climat de siguranta, in care "sa avem garantia ca rezultatul nu este viciat in niciun fel".

Presedintele i s-a adresat noului ministru dupa ce acesta a depus juramantul de investitura. Iohannis l-a asigurat pe Dragos Tudorache de faptul ca mandatul sau, desi "relativ scurt", nu va fi "simplu".

"Dumneavoastra, domnule ministru de Interne, preluati unul din ministerele de baza intr-o etapa care este in acelasi timp o etapa dificila, dar totodata cu sanse foarte bune de a consolida acest minister, care a trecut printr-o serie de schimbari", a declarat Klaus Iohannis, conform Agerpres.

Seful statului a mai spus ca "au fost - in afara de discutiile de la varful ministerului care s-au datorat altor cauze - etape in care Ministerul de Interne a dovedit ca este mult mai puternic si a dovedi ca poate sa faca fata unor provocari complicate intr-un fel care ne bucura", el amintind aici ultimele alegerile locale, "unde Ministerul de Interne a avut un rol foarte important, de care s-a absolvit cu brio".

Presedintele a vorbit despre prioritatile pe care trebuie sa le aiba Ministerul de Interne in organizarea alegerilor parlamentare.

"Acum ne asteapta etapa mai complicata, alegerile parlamentare. Chiar daca nu Ministerul de Interne le organizeaza, ci Autoritatea Electorala, ministerului ii revine un rol foarte important de sprijin si de asigurarea ordinii si disciplinei in cadrul procesului electoral. Acest lucru trebuie sa va preocupe cel mai mult. Este vital pentru Romania, este vital pentru consolidarea democratiei in Romania si este extrem de important pentru a da credibilitate procesului electoral din Romania ca aceste alegeri din aceasta toamna sa se desfasoare in perfecta ordine, intr-un climat de siguranta si sa avem garantia ca rezultatul nu este viciat in niciun fel", a adaugat Iohannis.

"In afara de aceasta chestiune complicata si grea aveti foarte multe alte probleme de rezolvat despre care cu siguranta o sa avem ocazia sa vorbim in zilele care urmeaza. Eu va doresc mult succes. Chiar daca previzibil o sa aveti un mandat relativ scurt, el nu va fi simplu deloc. Succes in acest mandat!", i-a transmis seful statului.

La ceremonia de depunere a juramantului a fost prezent si premierul Dacian Ciolos, alaturi de membri ai Guvernului. Tot miercuri, a depus juramantul la Cotroceni si Paul Gheorghiu, in functia de sef al Cancelariei Prim-Ministrului.

Dragos Tudorache este nominalizarea premierului Dacian Ciolos pentru functia de ministru al Afacerilor Interne.

"Vreau sa va anunt ca am analizat zilele acestea situatia de la MAI (...). Toba este un profesionist, sper sa isi clarifice cat mai repede situatia (...). Data fiind situatia, am analizat intr-o prima faza si un interimat. Am hotarat sa nu merg cu un interimat (...). O sa merg cu o propunere definitiva. (...) Am hotarat sa merg cu un civil. (...) N-am avut prea multe de ales, pentru ca e greu sa convingi pe cineva din afara sa vina pentru patru luni. (...) Il propun pe Dragos Tudorache, seful de Cancelarie de la Guvern", a anuntat premierul Dacian Ciolos intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Victoria
 

VIDEO PROTVPLUS.RO