Guvernul condus de Sorin Grindeanu ar putea avea cel putin patru ministere noi. Cum va arata noul Cabinet

Sorin Grindeanu, agerpres

Numarul de ministere din noul guvern PSD-ALDE care va fi condus de Sorin Grindeanu va fi mai mare decat cel din structura actuala, intrucat unele ministere vor fi "sparte". Astfel, noul Guvern va avea cel putin patru ministere noi.

Noul Cabinet va avea, in premiera in istoria post-decembrista, un minister special pentru romanii de pretutindeni, au declarat vineri, pentru AGERPRES, surse social-democrate. Potrivit acestora, structura noului Guvern va ramane identica, in linii generale, dar componenta acesteia se va schimba, in sensul aparitiei de noi ministere - cel putin patru la numar - un minister al turismului, un minister al apelor si padurilor, un minister al romanilor de pretutindeni si unul pentru IMM-uri si antreprenoriat. "Intr-un fel s-ar fi lucrat cu Sevil Shhaideh, iar in alt fel se va lucra cu Sorin Grindeanu", au sustinut sursele citate.

Liviu Dragnea: Guvernul Sorin Grindeanu va fi format din nume destul de noi, oameni in care am incredere; va fi ”putin diferit” fata de cel pregatit pentru Sevil Shhaideh

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri seara, intr-o interventie la Realitatea TV, ca noul guvern va fi format din oameni “destul de noi, in care are incredere”, cabinetul urmand sa fie ”putin diferit” fata de cel pregatit pentru Sevil Shhaideh, in conditiile in care “intr-un fel conducea guvernul Sevil Shhaideh, intr-un fel va conduce Sorin Grindeanu”.

“In ceea ce priveste lista noului cabinet, nu e vorba de secretomanie, e vorba de putina decenta si pragmatism. Eu nu vreau sa dau nume inainte de a finaliza o constructie guvernamentala pentru ca totusi Guvernul Romaniei este important, trebuie sa cantarec foarte bine fiecare ministru pentru ca programul de guvernare pe care il avem deja facut, cred eu ca este cel mai complex, cel mai bun program de la Revolutie incoace, dar si cel mai greu de indeplinit. Pentru asta, trebuie sa fiu sigur ca fiecare om care va fi in guvern este in stare sa lucreze intr-un ritm cum nu s-a mai lucrat pana acum si are capacitate de intelegere si implementare”, a afirmat liderul social-democratilor.

Citește și
Sorin Mihai Grindeanu
Iohannis l-a desemnat pe Sorin Grindeanu pentru functia de prim-ministru. Este o premiera anuntarea printr-un comunicat
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Liviu Dragnea a mai spus ca noul cabinet va fi format din nume “destul de noi” si “oameni in care are incredere”. “In ceea ce priveste abordarea formulei guvernului vor fi nume destul de noi foarte multe, oameni in care eu am incredere. Si formarea guvernului va continua semnalul pe care l-am dat de separarea apelor dintre partid si servicii secrete, intre guvern si serviciile secrete. Vreau sa existe relatii foarte bune cu aceste institutii, foarte stranse, dar institutionale”, a completat presedintele PSD.

Liderul social-democratilor a mai spus ca noul cabinet “va fi putin diferit pentru ca intr-un fel conducea Guvernul Sevil Shhaideh, intr-un fel va conduce Guvernul Sorin Grindeanu”. “Ii stiu foarte bine pe amandoi. In functie de asta, la unele ministere vor fi modificari fata de lista initiala”, a completat Liviu Dragnea.

Presedintele PSD a confirmat ca viitorul cabinet va avea patru ministere noi, doua dintre ele fiind Ministerul Turismului si Ministerul pentru IMM-uri, Mediului de Afaceri si Antreprenoriatului. ”Sunt zone cu potential foarte mare care acum sunt niste agentii in ministere, Romania nu a investit in 27 de ani. Vreau sa fie un minister al Turismului distinct. Toata lumea spune ce tara frumoasa avem, strainii spun ce tara frumoasa avem, dar n-am fost in stare ca turismul romanesc sa aduca suficienti bani acestei tari din mai multe motive. De asemenea, va fi un minister distinct al IMM-ului, Mediului de Afaceri si Antreprenoriatului pentru ca relatia dintre stat si mediul de afaceri trebuie sa fie total schimbata. Va fi bazata pe un parteneriat deschis, sustinut, fara teama de a vorbi cineva de trafic de influenta pentru ca oamenii de afaceri nu trebuie sa mai fie haituiti pentru ca ei sustin, de fapt, acest stat (...) Trebuie sa aiba un minister al lor in care sa isi spuna lunar problemele”, a declarat Liviu Dragnea
 
Chestionat cate ministere vor merge catre ALDE, presedintele PSD a spus ca aceasta chestiune va fi stabilita in urma unei intalniri pe care o va avea cu Tariceanu. “O sa stabilim intr-o intalnire informala cred ca luni dupa-masa, sau marti dimineata. A ramas sa ne auzim miine. Va fi proportional, relativ proportional”, a conchis Liviu Dragnea.
 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
"Succes! Klaus Iohannis", SMS-ul prin care Sorin Grindeanu a aflat ca va fi premier. "Am verificat numarul la dl. Dragnea"

Vineri dimineata, cand nimeni nu se astepta, Klaus Iohannis a semnat decretul prin care l-a desemnat pe Sorin Grindeanu pentru functia de prim-ministru.

Iohannis l-a desemnat pe Sorin Grindeanu pentru functia de prim-ministru. Este o premiera anuntarea printr-un comunicat
Iohannis l-a desemnat pe Sorin Grindeanu pentru functia de prim-ministru. Este o premiera anuntarea printr-un comunicat

Iohannis a semnat decretul prin care il desemneaza pe Grindeanu pentru functia de prim-ministru. Imediat dupa decizia sefului statului, o parte a conducerii PSD s-a reunit la Parlament pentru a definitiva lista ministrilor si programul de guvernare.

Recomandări
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei. 

În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

România are cea mai mică rată de imunizare împotriva HPV din UE, deși vaccinul e gratuit pentru fete și băieți
România are cea mai mică rată de imunizare împotriva HPV din UE, deși vaccinul e gratuit pentru fete și băieți

Dacă păstram ritmul actual vom avea nevoie de cel puțin 50 de ani de acum înainte pentru ca România să atingă rata de imunizare împotriva infecției cu HPV, recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.