Elena Udrea vrea fonduri UE pentru a cultiva pomi fructiferi. A cumparat deja 80 de hectare

28-11-2013 19:49

Elena Udrea s-a apucat de agricultura. Fostul ministru al Turismului a cumparat deja 80 de hectare de teren arabil, tot in judetul Calarasi, la cativa kilometri distanta de cele 290 de hectare ale familiei prezidentiale.

Mosia Elenei Udrea a fost insamantata cu cereale, insa de la anul si-ar dori o livada. Udrea a declarat pentru Stirile ProTV ca va continua sa cumpere pamant, pentru ca isi doreste o ferma mare.

Deputatul PDL a facut anuntul pe pagina sa de socializare: "Se pare ca si 2014 va fi un an bun pentru agricultura - ninsoarea a venit inaintea inghetului, culturile fiind astfel mai bine protejate. Ceea ce nu poate decat sa ma bucure, avand in vedere ca am reusit deja sa antamez cumpararea a 80 de hectare de teren arabil".

Fostul ministru al Turismului a declarat pentru Stirile ProTV ca a cumparat terenul, tot in judetul Calarasi, in apropierea celor 290 de hectare ale Ioanei Basescu.

A achizitionat de la oameni suprafete necomasate in jurul localitatilor Gurbanesti si Sarulesti, din vecinatatea Autostrazii Soarelui.

"Am vorbit cu colegi care fac agricultura si asa am prins gustul agriculturii. Preturile au crescut foarte mult datorita implicarii lui Basescu. A fost o explozie de preturi la Nana. Eu cumpar suprafete mici, pentru ca este mai ieftin, urmand sa le comasez eu dupa aceea", a declarat Elena Udrea, deputat PDL.

Cea mai ieftina parcela a costat-o 1.500 de euro hectarul, iar pentru cea mai scumpa a dat 3.800 de euro.

"Oamenii, afland ca eu cumpar teren, imi trimit foarte multe oferte, pana la finalul anului sper sa ajung la 100 de hectare. Deocamdata cumpar din banii mei, din cont. Am nevoie sa adun cateva sute de hectare si voi apela la un credit", a mai spus Elena Udrea.

Elena Udrea cultiva cereale insa pentru toamna viitoare are alte planuri.

"Astept sprijinul UE pentru pomicultura, voi cultiva pomi frunctiferi: meri, peri, pruni, visini, piersici, cirese", a precizat Udrea.

Fostul ministru vrea sa atraga fonduri europene pentru infiintarea de livezi. Banii vor fi pusi la dispozitie de la 1 ianuarie 2014.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO