Declarațiile lui Dragnea după CEX al PSD: ”Iohannis ne-a făcut de râs”


Ultimul update: Luni 04 Februarie 2019 09:40
Data publicarii: Duminica 03 Februarie 2019 18:51
Categorie: Stiri Politice

Președintele PSD Liviu Dragnea a organizat o conferință de presă, duminică seara, după ședința Comitetului Executiv Național, în care a vorbit despre bugetul de stat pe 2019 și a lansat noi acuzații la adresa președintelui Klaus Iohannis.

Dragnea a spus că Iohannis ”ne-a făcut de râs” pentru că a blocat numirea unor ambasadori ai României, cum ar fi cel din Israel.

Șeful PSD a mai declarat că reprezentanţii coaliţiei mai aşteaptă puţin în privinţa propunerilor pentru Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Transporturilor, precizând că preşedintele trebuie să explice de ce nu îi vrea pe Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici.

"Decizia noastră este să mai aşteptăm puţin. Să vedem dacă domnul preşedinte Klaus Werner Iohannis ne spune ceva, de ce nu a vrut, de ce nu îi vrea. Poate ne răspunde şi de ce blochează blocarea unor ambasadori", a afirmat Dragnea, adăugând că şeful statului l-a primit pe ambasadorul Israelului, în condiţiile în care România nu are reprezentant diplomatic în Israel de mulţi ani.

De asemenea, liderul PSD a afirmat că unul dintre pilonii pe care se va baza bugetul din 2019 îl reprezintă investiţiile, care vor fi asigurate atât la nivel naţional, cât şi la nivel local.

"În 2019, unul din pilonii pe care se va baza bugetul vor fi investiţiile, atât la nivel naţional, cât şi local. I-am cerut ministrului de Finanţe să mai facă o simulare pe bugetele locale pentru a fi sigur că niciun consiliu judeţean nu va fi în situaţia în care să nu aibă mai mulţi bani decât până acum", a declarat Dragnea, duminică, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, începând cu acest an, se doreşte încheierea perioadei 'negre' în care s-a aflat administraţia locală din cauza subfinanţării şi ca cel puţin 20% din bugetele locale să se ducă în investiţii, ceea ce ar însemna, în următoarea perioadă, cinci miliarde de euro în fiecare an investiţi, astfel încât "în cinci-şase ani satul românesc să arate mai frumos decât în vestul Europei"

Sinteza declarațiilor președintelui PSD Liviu Dragnea:

- Am discutat și despre buget și despre modul de orgnizare și acțiune at a senatorilor PSD cât și al deputaților PSD.

- De asemenea, o colaborare mai strânsă între cele două camere și Guvern.

- Despre buget, așa cum am spus mai devreme, vreau ca o sumă rezonabilă, dar importantă, din bugetul unor servicii secrete să fie mutate la sănătate pentru niște programe vitale pentru copiii din România.

- Suplimentarea programului pentru diabetici, toate aceste detalii vor fi prezentate săptămâna viitoare. Euncred că programul pentru copii este tot o problemă de siguranță națională.

- Despre buget. Vreau să se încheie perioada de ani negri în care administrația a fost subfinanțată. Oamenii din sate și nu numai încep să vadă cum s-a ridicat nivelul de civilizație. În același timp, în 2019, unul din pilonii pe care se bazează bugetul sunt investițiile. I-am cerut ministrului de Finanțe și o să-l ajut și eu în seara asta să mai facă o simulare pe bugetele locale. Să ajungem într-un an doi să punem o condiție obligatorie ca măcar 20 % din bugete să se ducă pe investiții, dar nu putem cere asta fără să nu acordăm bani. Dezvoltarea comunităților locale să fie unul din obiectivele majore ale acestei guvernări.

- Putem discuta ca în 5-6 ani de zile un sat românesc să arate mai frumos decât un sat din vestul Europei.

- Luați cadre și lăsați-mă măcar 2 minute.

- Bugetul Bucureștiului nu s-a diminuat, dimpotrivă s-a mărit primarii de sectoare au solicitat o întîlnire cu ministrul de Finanțe. Ministrul le-a spus banii sunt pentru bucureșteni, doar hotărâți cum să se repartizeze între sectoare și Primăria Capitalei. Nimeni din Guvern sau Parlament a spus acel proecen merge la sectoare sau la Primăria Capitalei. Eu cred că este bine să înceteze aceste minciuni. Eu sper ca oricine lucrează în administrația locală să se concentreze pe ce are de făcut, nu pe prostii. Când sunt sume mari, tentația este să se cheltuie și pe prostii.

- Decizia noastră este să mai așteptăm puțin, să vedem dacă domnul președinte ne spune ceva, de ce nu vrea.. Poate ne spune și de ce blochează unii ambasadori. Ne-am făcut de râs. Au fost trimise mai multe propuneri de ambasadori. Dar măcar să spună de ce refuză.

- Așteptăm să vedem ce spune și în funcție de asta ne sfătuim care este cea mai bună cale de urmat.

- Nu vreau să vorbesc despre himere. Când  o să văd un text care să conțină ce s-a discutat în CEX și care să ne convingă că acele ordonanțe repară mare parte din nedreptățile din ultima perioadă o să vorbesc.

- Citez un bun prieten de al meu, altă întrebare.

- Fac o precizare. În decembrie, cred, avizul de la CSAT nu s-a dat decât pe anumite sume. Eu i-am rugat să studieze posibilitatea să modifice aceste sume, dacă nu va fi amendament în Parlament. Parlamentul nu cere aviz de la nimeni. Asta se va întâmpla. Bani de la serviciile secrete vor merge la copiii din România.

- Din păcate, cifrele oricum arată foarte bine, dar sumele pe care vrem să le punem în pus la bugetele locale trebuie să ne dea garanția că se acoperă și alte cheltuieli. Pot apărea anumite situații în unele județe în care cheltuielile nu pt fi acoperite, și atunci în noaptea asta vedem care este cea mai bună variantă.

- Majoritatea parlamentară nu se pierde. Se pare că s-au păcălit. Dacă nu mai e niciunul acoperit nu mai pleacă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Firea, mesaj misterios pe Facebook: ”În legatură cu ce se întâmplă în aceste zile”
Firea, mesaj misterios pe Facebook: ”În legatură cu ce se întâmplă în aceste zile”
VIDEO PROTVPLUS.RO
Viorica Dancila
Dăncilă susține că nu a fugit de protestatarii din Sibiu: ”Dar nu vor să dialogheze”
Teodorovici: Sunt oameni care, când pensia li se va recalcula, nu mai sunt pe această lume
Dăncilă, despre numirea lui Kovesi la PE: Iohannis ar susține altă persoană cu probleme?
Dăncilă și-ar dori o femeie comisar european din partea României. Ce portofoliu vizează
Premierul Viorica Dăncilă îl atacă pe Iohannis, după decizia CCR: "Va plăti politic"
Dăncilă discută cu Ponta și ALDE privind candidatul la alegerile prezidențiale
Răzvan Vulcănescu
Scandalul CNAS: Dăncilă îl amenință cu demiterea pe Vulcănescu
Iordache cere modificarea Legii privind organizarea şi desfăşurarea referendumului
Surse: Dan Barna a fost desemnat candidatul comun la prezidenţiale al Alianţei USR PLUS
Avocatul Poporului a primit 10 petiţii de sesizare a CCR cu privire la Codul Administrativ
Orban, despre decizia CCR privind modificarea Constituției: "Un cadou nesperat"
​Firea dezvăluie unde era când a fost condamnat Dragnea: "Lângă o icoană făcătoare de minuni"