Critici dure la adresa Ecaterinei Andronescu: "E groparul sistemului de învăţământ"

Dată publicare: 12-05-2019 16:53
Dată actualizare: 12-05-2019 17:07


Ecaterina Andronescu

Liderul PNL Ludovic Orban a criticat-o duminică, la Galaţi, pe ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu, numit-o "năpastă" pentru educaţie şi "groparul sistemului de învăţământ tehnic şi profesional".

"Dragii mei, iar a apărut Androneasca la Ministerul Educaţiei. Ce năpastă mai mare pe educaţie putea fi decât Androneasca? Sigur că unii au zis "După Liviu Pop, "genunche" şi după "pamblică" vine Androneasca", dar vă spun un lucru: Androneasca a distrus sistemul de învăţământ şi profesional, a lăsat ţara asta fără meseriaşi", a afirmat liderul liberal.

El a argumentat că, de 15 an, tinerii care poate nu vor să urmeze o facultate nu mai au unde să se pregătească să înveţe meserii cautate din care pot să căştige bani, informează News.ro.

"Din cauza acestei lipse de meseriaşi, România nu se dezvoltă aşa cum ar putea să se dezvolte, pentru că cine vine să investească în România, să facă o fabrică, dacă nu găseşte o mână de lucru pregătită?", a spus Orban.

"Când o aud pe Androneasca că spune că vrea să refacă sistemul de învăţământ tehnic şi profesional îmi vine să arunc televizorul pe geam. Cum să refacă sistemul de învăţământ tehnic şi profesional groparul sistemului de învăţământ tehnic şi profesional, Androneasca", a susţinut el.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO