Camera Deputatilor a adoptat, pe articole, proiectul de Lege privind OUG 50

23-12-2010 00:00

Camera Deputatilor

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat pe articole, proiectul de lege privind OUG 50, cu modificarile cuprinse in raportul suplimentar elaborat de Comisia de Buget-Finante, urmand ca votul final sa fie dat joi dimineata, incepand cu ora 09.00.

Presedintele de sedinta, Ioan Oltean, a precizat ca joi la ora 9.00 va fi dat votul final pe proiectul de lege privind OUG 50 in cadrul sedintei de plen a Camerei. El a precizat ca de la ora 9.30 va fi convocat plenul comun al Senatului si Camerei pentru dezbaterea si supunerea la vot a motiunii de cenzura pe asumarea Legii-cadru a salarizarii.

Anterior, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a dat asigurari ca daca OUG 50 va fi votata in forma Comisiei de buget-finante a Camerei Deputatilor, Comisia Europeana nu va avea motive pentru a declansa procedura de infringement. "Guvernul a dat OUG 50, prin care a vrut sa restabileasca drepturile clientilor in contractele cu bancile. Bancile au sesizat Comisia Europeana ca ar fi vorba de incalcarea unei directive UE. Procedura este urmatoarea: Comisia Europeana instiinteaza tara respectiva, cere lamuriri daca aceste lucruir sunt corecte. Noi vom instiinta UE ca nu am incalcat Directiva 48, legat de problema relatiilor dintre banci si clienti si cred ca, cu amendamentele propuse de catre colegii din Comisie, am rezolvat aceasta problema, sa asiguram respectarea dtrepturilor clientilor si sa asiguram stabilitatea financiara a bancilor", a declarat ministrul Finantelor.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
I like IT
I like IT - Soluția inteligentă și sustenabilă pentru afacerile agricole

05:13
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Medicația analgezică la pacienții cu gastrită sau ulcer. Cum se protejează mucoasa gastrică

03:41
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26