Elena Udrea in ancheta. Cheltuielile de la Turism, luate la puricat

Ultima actualizare: 04-10-2012 03:19

"Ne mai gandim daca vrem sau nu sa o auzim pe doamna Udrea la comisie", spun alesii care controleaza cheltuielile facute de Ministrul Turismului pentru campaniile de promovare a Romaniei.


Audierea, daca va fi necesara, se va face dupa studierea documentelor. Noi nu tinem deocamdata sa auzim ce ne spune doamna Udrea. Vrem sa vorbeasca documentele.
Ludovic Orban, presedinte comisie de ancheta
Colegii de la PSD si PNL nu fac altceva decat un joc politic, sustin, in replica, democrat-liberalii. Iar Elena Udrea precizeaza ca va merge la audieri doar daca membrii comisiei nu vor intelege documentele aflate pe site-ul Ministerului.

Formata doar din deputati PSD si PNL, cu reprezentanti PDL absenti, comisia de ancheta a sumelor investite de Ministerul Turismului in campaniile de promovare a tarii s-a reunit pentru prima oara.

Alesii au stabilit ca nu prea au ce face pana saptamana viitoare. Dar au rezolvat o problema: cum sa se aseze la masa.

Deputatii asteapta de la minister documente privind achizitiile si au poftit la audieri primii oameni, saptamana viitoare. Elena Udrea a anuntat deja ca nu va veni. Au auzit si membrii comisiei si au stabilit sa nici n-o cheme.

Suntem absolut convinsi ca este un joc politic, iar comisia isi poate face libera, nesilita de nimeni, ca la casatorie - stiti cum e, cand te intreaba preotul - datoria.
Vasile Blaga, secretar general PD-L
Democrat-liberalii au anuntat ca nu vor participa la aceasta comisie. Iar astazi i-au comentat dur activitatea.

Plenul Camerei Deputatilor a aprobat pe data de 27 iulie hotararea privind infiintarea unei comisii de ancheta in cazul ministrului Turismului, Elena Udrea.

Infiintata la propunerea liberalilor, comisia ar trebui sa verifice cum a cheltuit Elena Udrea bugetul Ministerului Turismului.Se verifica modul de cheltuire a banilor publici destinati pentru campania de promovare "Romania, Land of Choice", pentru programul "De Paste in Bucovina" sau modul in care a fost atribuit contractul pentru organizarea evenimentului "Lumina la malul marii", precum si felul in care au fost chetuiti banii publici pentru desfasurarea concertului sustinut de Goran Bregovici si Wedding Funeral Orchestra in statiunea Mamaia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO