Ape tulburi în PSD. Criticii lui Dragnea, reuniți la Giurgiu: ”Vor fi zile fierbinţi la Bucureşti”

Ultimul update: Vineri 14 Septembrie 2018 19:53
Data publicarii: Vineri 14 Septembrie 2018 18:14
Categorie: Politic

Scandalul din PSD atinge cote tot mai înalte. După ce a dat tonul criticilor, Gabriela Firea l-a atacat din nou extrem de dur pe Liviu Dragnea.

Într-o scrisoare deschisă, primăriţa vorbeşte despre camarila din jurul liderului PSD, pe care îl acuză că "a impus partidului o agendă paralelă şi un stil discreţionar de a conduce. "Nimeni nu este bătut în cuie în vreo funcţie", a arătat şi Paul Stănescu, vicepremierul despre care se spune că ar fi coalizat în jurul său aripa nemulţumiţilor. În paralel, Dragnea ar fi avut la rândul său discuţii cu şefii de filiale.

"Liviu Dragnea a uitat mult prea repede promisiunile și a impus partidului o agendă paralelă și un stil discreționar de conducere, luând decizii, unele de o importanță covârșitoare, pe baza consultării cu doar câțiva oameni, unii dintre ei din afara PSD, sau chiar din statul subteran cu care spune că se luptă", se arată în mesajul Gabrielei Firea.

Primarul general a explicat tăcerea din ultimele zile, arătând că nu este în fruntea vreunei "răzmeriţe", dar spune ea se va alătura oricărei iniţiative, "scrisoare, rezoluţie ori altceva" care are drept scop modernizarea partidului. Firea a scris şi că din punctul său de vedere, Dragnea nu este simbolul luptei împotriva statului paralel şi a preşedintelui Iohannis, aşa cum se crede.

"Valul de ură împotriva PSD nu a fost niciodată atât de puternic, iar noi înfruntăm această realitate sub conducerea unui președinte vulnerabil din multe puncte de vedere, cu o cotă de încredere cu mult sub cea a partidului. În condițiile acestea, e limpede pentru oricine că bătăliile politice care ne așteaptă în 2019 sunt pierdute din start!", se mai arată în scrisoare.

Pe de altă parte, joi seară, la Giurgiu, s-au adunat cei mai aprigi critici ai conducerii, strânşi în jurul lui Paul Stănescu.

În discursuri, au atins voalat problemele din PSD.

Codrin Ştefănescu, secretar executiv PSD: "În aceste zile vor fi zile fierbinţi la Bucureşti."

În faţa camerelor au negat însă că au iniţiat şi semnat o scrisoare cu mai multe puncte, în care cereau demisia lui Dragnea de la şefia PSD şi a Camerei Deputaţilor, precum şi numirea premierului Viorica Dăncilă în fruntea partidului.

Niculae Bădălau, preşedinte PSD Giurgiu: "În PSD nu sunt scrisori, nu suntem în caragiale, în PSD sunt documente şi nu cunosc dacă aceste documente sunt scrise sau asumate până în acest moment."

La Giurgiu, opozanţii lui Dragnea au tranşat şi principalele priorităţi ale viitoarei sesiuni parlamentare. Potrivit unor surse, îşi doresc adoptarea unei legi privind amnistia şi graţierea pedepselor, dar asta sub coordonarea unui alt lider, ca să nu mai fie acuzaţi că fac legi cu dedicaţie.

Adrian Țuțuianu, vicepreşedinte PSD: Eu cred că şi amnistia şi graţierea sunt acte de clemenţă pe care statul civilizat le face în orice ţară.
Reporter: Ar trebui să se schimbe modul în care se iau deciziile în PSD?
Adrian Țuțuianu, vicepreşedinte PSD: Avem un stătut şi trebuie respectat
Reporter: Şi a fost aplicat?
Adrian Țuțuianu, vicepreşedinte PSD: Uneori da alteori ba.

În tot acest timp, Liviu Dragnea a purtat discuţii cu şefi de filiale încercând să afle de câtă susţinere se mai poate bucura în partid. Liderul PSD nu ne-a oferit un punct de vedere oficial în legătură cu tot acest scandal.

Reacția Gabrielei Firea în scandalul pentru putere din PSD. ”Ne-am lăsat cu toții amăgiți”
Reacția Gabrielei Firea în scandalul pentru putere din PSD. ”Ne-am lăsat cu toții amăgiți”
VIDEO PROTVPLUS.RO
Gabriela Firea
Gabriela Firea a demisionat din funcția de preşedinte interimar la PSD Bucureşti
Mihai Fifor a anunțat că şi-a depus demisia din funcţia de ministru al Apărării
Băsescu spune că PSD e ”o menajerie cu porci și hipopotami”, iar Dragnea e ”dresorul”
Ce ar fi pățit profesorii români în Ungaria. Tomac: ”Sunt de-a dreptul șocat”
Tăriceanu, despre aderarea la spațiul Schengen: „Putea fi un obiectiv al președinției Consiliului UE”
Tăriceanu vrea să-i certe printr-o scrisoare pe liderii ALDE europeni, după rezoluție
Ludovic Orban
Orban, despre închisoarea la domiciliu: ”PNL va ataca această lege idioată la CCR”
Iordache: „E incorect ca intrarea României în Schengen să fie condiţionată de MCV”
Băsescu acuză: "Acesta se numeşte jaf! Au săvârşit cea mai mare samavolnicie”
Iohannis a semnat decretul pentru numirea Ecaterinei Andronescu în funcția de ministru al Educației
Fondul Suveran de Investiții, adoptat de Guvern prin OUG, după ce CCR a respins legea
PSD va decide luni ce miniştri sunt remaniaţi. Şi Gabriela Firea riscă sancţiuni