Ape tulburi în PSD. Criticii lui Dragnea, reuniți la Giurgiu: ”Vor fi zile fierbinţi la Bucureşti”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 14 Septembrie 2018 18:14
Categorie: Stiri Politice

Scandalul din PSD atinge cote tot mai înalte. După ce a dat tonul criticilor, Gabriela Firea l-a atacat din nou extrem de dur pe Liviu Dragnea.

Într-o scrisoare deschisă, primăriţa vorbeşte despre camarila din jurul liderului PSD, pe care îl acuză că "a impus partidului o agendă paralelă şi un stil discreţionar de a conduce. "Nimeni nu este bătut în cuie în vreo funcţie", a arătat şi Paul Stănescu, vicepremierul despre care se spune că ar fi coalizat în jurul său aripa nemulţumiţilor. În paralel, Dragnea ar fi avut la rândul său discuţii cu şefii de filiale.

"Liviu Dragnea a uitat mult prea repede promisiunile și a impus partidului o agendă paralelă și un stil discreționar de conducere, luând decizii, unele de o importanță covârșitoare, pe baza consultării cu doar câțiva oameni, unii dintre ei din afara PSD, sau chiar din statul subteran cu care spune că se luptă", se arată în mesajul Gabrielei Firea.

Primarul general a explicat tăcerea din ultimele zile, arătând că nu este în fruntea vreunei "răzmeriţe", dar spune ea se va alătura oricărei iniţiative, "scrisoare, rezoluţie ori altceva" care are drept scop modernizarea partidului. Firea a scris şi că din punctul său de vedere, Dragnea nu este simbolul luptei împotriva statului paralel şi a preşedintelui Iohannis, aşa cum se crede.

"Valul de ură împotriva PSD nu a fost niciodată atât de puternic, iar noi înfruntăm această realitate sub conducerea unui președinte vulnerabil din multe puncte de vedere, cu o cotă de încredere cu mult sub cea a partidului. În condițiile acestea, e limpede pentru oricine că bătăliile politice care ne așteaptă în 2019 sunt pierdute din start!", se mai arată în scrisoare.

Pe de altă parte, joi seară, la Giurgiu, s-au adunat cei mai aprigi critici ai conducerii, strânşi în jurul lui Paul Stănescu.

În discursuri, au atins voalat problemele din PSD.

Codrin Ştefănescu, secretar executiv PSD: "În aceste zile vor fi zile fierbinţi la Bucureşti."

În faţa camerelor au negat însă că au iniţiat şi semnat o scrisoare cu mai multe puncte, în care cereau demisia lui Dragnea de la şefia PSD şi a Camerei Deputaţilor, precum şi numirea premierului Viorica Dăncilă în fruntea partidului.

Niculae Bădălau, preşedinte PSD Giurgiu: "În PSD nu sunt scrisori, nu suntem în caragiale, în PSD sunt documente şi nu cunosc dacă aceste documente sunt scrise sau asumate până în acest moment."

La Giurgiu, opozanţii lui Dragnea au tranşat şi principalele priorităţi ale viitoarei sesiuni parlamentare. Potrivit unor surse, îşi doresc adoptarea unei legi privind amnistia şi graţierea pedepselor, dar asta sub coordonarea unui alt lider, ca să nu mai fie acuzaţi că fac legi cu dedicaţie.

Adrian Țuțuianu, vicepreşedinte PSD: Eu cred că şi amnistia şi graţierea sunt acte de clemenţă pe care statul civilizat le face în orice ţară.
Reporter: Ar trebui să se schimbe modul în care se iau deciziile în PSD?
Adrian Țuțuianu, vicepreşedinte PSD: Avem un stătut şi trebuie respectat
Reporter: Şi a fost aplicat?
Adrian Țuțuianu, vicepreşedinte PSD: Uneori da alteori ba.

În tot acest timp, Liviu Dragnea a purtat discuţii cu şefi de filiale încercând să afle de câtă susţinere se mai poate bucura în partid. Liderul PSD nu ne-a oferit un punct de vedere oficial în legătură cu tot acest scandal.

Reacția Gabrielei Firea în scandalul pentru putere din PSD. ”Ne-am lăsat cu toții amăgiți”
Reacția Gabrielei Firea în scandalul pentru putere din PSD. ”Ne-am lăsat cu toții amăgiți”
VIDEO PROTVPLUS.RO
Raluca Turcan
Replica PNL după ce Dragnea a vorbit de o fraudă la vot: ”Hoțul strigă hoții”
Dragnea susţine că a auzit un zvon despre "o fraudă la softul de numărare" a voturilor
UDMR a rupt protocolul de colaborare cu PSD-ALDE. Anunțul făcut de Kelemen Hunor
Companiile de ridesharing au ajuns la un acord cu Guvernul. Care sunt noile reglementări
Autorizarea SPP pentru mașinile în care se deplasează Papa, în ședința de Guvern
Un senator PSD a fost adus la București cu un elicopter SMURD pentru o simplă enteroviroză
Dragnea si Dancila
Ce spune Dragnea despre schimbarea lui Dăncilă. Premierul a anunţat că merge la referendum
Iohannis, râzând: ”PSD-ul nu va mai primi încă o nominalizare de premier de la mine”
Iohannis: ”Atâta ne mai lipsește, ca un infractor condamnat să fie candidat la președinție”
Dragnea, despre anunțul din seara alegerilor din 26 mai: "Sunt proaste comentariile"
Premierul Dăncilă: ”Nu am nicio divergenţă cu Dragnea. Am o bună relație”
Șerban Nicolae, după anunțul lui Dăncilă: ”Voi refuza buletinele pentru falsul referendum”