Alegeri prezidentiale 2014. "Dreapta unita" va exista doar in turul 2. Conditia pusa de liderul PMP, Elena Udrea

12-06-2014 12:53


Elena Udrea

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Presedintele PMP, Elena Udrea, considera ca partidele de dreapta ar trebui sa il sustina pe Cristian Diaconescu drept candidat unic al dreptei la alegerile prezidentiale.

In opinia sa, chiar daca Diaconescu a fost membru al PSD, este mai bun decat Catalin Predoiu sau Klaus Iohannis.

In schimb, Elena Udrea a precizat ca, daca nu va intra in turul al doilea la aceste alegeri prezidentiale 2014 candidatul PMP, atunci va sustine candidatul altei formatiuni de dreapta.

"Cu un candidat bun si un partid puternic, poti obtine un scor bun in turul intai si poti intra in turul al doilea. Daca nu va intra in turul al doilea candidatul nostru, vom sustine candidatul dreptei. Alianta PNL-PDL s-a facut pe un proiect anti-presedinte si cu marginalizarea electoratului PMP si a lui Basescu si de aceea PMP merge pe drumul sau. Ne dorim sa sustinem un singur candidat al dreptei, dar asta inseamna ca PDL si PNL sa sustina candidatul nostru, care e mai bun decat al PDL care in zece luni a scazut in loc sa creasca si decat Iohannis care, sub mitul de neamt performant, constatam ca sunt lucruri ascunse care nu ii vor da sanse sa intre in turul al doilea. Nu excludem varianta sa mergem cu un singur candidat, insa cel mai probabil candidatul va fi cel pe care l-am propus noi", a spus Udrea.

Intrebata daca reprezentantul PMP la prezidentiale, Cristian Diaconescu, care provine din PSD, este cel mai bun reprezentant al dreptei, Udrea a spus ca acesta a crezut in proiectul politic al lui Traian Basescu.

"Cristian Diaconescu este un candidat mai bun, chiar si venind dinspre PSD, decat cei care au participat la lovitura de stat din 2012 si care reprezinta PNL, decat cei care s-au dezis de guvenarea Boc si de cel care le-a fost partener, Traian Basescu. Diaconescu este un om politic care a crezut in proiectul politic pentru Romania al lui Basescu si a fost alaturi de presedinte. E de sustinut un candidat al PMP care a facut parte din PSD, decat unul care s-a pretins a fi de dreapta si a mers la brat cu Ponta, a criticat-o pe Merkel, a incalcat Constitutia", a spus liderul PMP.

Conducerea PMP a validat, marti, candidatura lui Cristian Diaconescu la alegerile prezidentiale.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO