Magazin online de fapte bune. Cum îi putem ajuta pe oamenii nevoiași în această perioadă

Ultima actualizare: 18-12-2020 20:12

În aceste zile, când toată lumea se pregătește pentru Crăciun, lângă noi sunt mulți oameni care se gândesc la cei care au nevoie de ajutor și ajută, conștienți că atunci când facem bine, ne facem bine.

La Galați, voluntarii strâng bani pentru copiii nevoiași, în timp ce în Bistrița, păstrăvăriile gătesc pentru medicii din spitale.

Agitație mare în bucătăria unei păstrăvării din județul Bistrița-Năsăud. O doamnă pregătește mujdeiul de usturoi, în timp ce 200 de păstrăvi se perpelesc în ulei. Mai mulți oameni de bine s-au unit și au donat mâncare.

Două ore mai târziu, bucatele ajung la Spitalul Județean din Bistrița, pentru medici din prima linie și pacienți.

Nina Rus, chef: „Noi mereu ne gândim să oferim la cei bolnavi și nu numai pentru că bucuria este mai mare de a oferi decât a primi.”

E forfotă mare în aceste zile și la sediul unui ONG din Galați. Tineri voluntari împachetează cadouri, pun etichete, stabilesc prețuri. Totul ajunge pe site-ul LERU.RO, un magazin online de fapte bune.

Ionuț Vlad, voluntar: „E ca orice magazin online. Intri, ai mai multe opțiuni, poți să donezi un obiect sau poți cumpăra chestii pe care le-au donat ceilalți oameni. Astfel, toți banii se duc spre cauzele noastre."

Banii încasați ajung la Fundația Inimă de Copil, care ajută copiii nevoiași din estul țării. Gabriela a primit ajutor în copilărie de la fundație. Acum e voluntar.

Gabriela: „Important e să transmitem mai departe. Dacă am fost ajutați, să ajutăm la rândul nostru. E foarte important să fim oameni."

Sunt luni bune de când suntem nevoiți să stăm la distanță unii de alții, ascunși după măști. Le păstrăm și acum dar nu trebuie să uităm că lângă noi sunt oameni care au nevoie de ajutorul nostru. Crăciunul este o sărbătoare a bucuriei. Descoperiți în această perioadă bucuria de a dărui. Nu uitați că atunci când facem bine, ne facem bine!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO