Fericire de nedescris pentru sute de copii sărmani. Doi tineri din Cluj le-au adus daruri de Crăciun

Ultima actualizare: 16-12-2020 20:33

Se apropie Crăciunul, iar ajutoarele Moșului aleargă prin țară, la copiii ai căror părinți nu își permit să le facă daruri. Din fericire, există oameni care își rup din timpul lor pentru a-i ajuta pe cei aflați în nevoie.

Toți spun că, atunci când facem bine, ne facem bine!
Bucurie cât casa în satul Homorodu de sus, Satu Mare.

Moșul le-a adus în avans puștilor din localitate fix ce au trecut în scrisori: biciclete, trotinete și cărucioare cu păpuși. Ba mai mult, au primit și un bonus.

Fiecare o să primească pe lângă cadoul de la moșu și o tabletă. Bine?”.

Loredana și Saul, doi doctoranzi din Cluj, sunt ajutoarele Moșului.

Pac pac… stai îi dă ursul... îți dă și o tabletă”.

Au experiență. Ei stau în spatele fundației Art 4 Education care îi ajută pe copiii fără posibilități să meargă la școală.

Saul: ”În fiecare an îndeplinim dorințe, e o campanie prin care îi ajutăm pe copii să vină la școală și mai ales să viseze”.

Acum, din donații au reușit să împartă tablete la 200 de copii în 3 sate.

Loredana: ”Toți copiii de la pregătitoare până la clasa a VIII-a au primit astfel de dispozitive și suntem foarte încrezători că o să îi ajute atât în perioada pandemică, cât și pe viitor”.

De mai bine de două săptămâni, caravana "Dar de Crăciun" bate Vasluiul în lung și în lat. Preoții din Episcopia Hușilor s-au mobilizat și împart daruri prin sate, conduși de Moș Crăciun.

Pe lista Moșului sunt toate famiile cu nevoi identificate de preoți în tot județul. Peste 3.000 de copii, în total.

Familia Drăgoi din satul Trohan are 3 copii. Toți împart o singura tabletă obținută de unul dintre ei la o olimpiadă pe județ.

Pentru că am auzit că aveți o singură tabletă, v-am mai adus una”.

 

”Învățam bine la școală, luam note bune”

 

Moșul le-a adus haine și încălțăminte, iar reacția puștilor le-a umplut preoților sufletele de bucurie.

- Moșul vă iubește. Voi mă iubiți?
- Da.
- Să fiți cuminți. Pune mâna să vezi că sunt real. Hop!
”.

Moș Crăciun: ”Mulți mă pipăie, mă mai trag de barbă să vadă dacă sunt real. E un lucru bun că putem să aducem un zâmbet pe chipul lor, care uneori sunt brăzdate de tristețe sau neajunsurile care sunt în jurul lor”.

Sebi: ”Mulțumesc că a adus daruri, geacă, papuci, șosete, sunt foarte bucuros. Sunt mai bucuros ca niciodată. Învățam bine la școală, luam note bune”.

Pentru copiii la care au ajuns Art 4 Education sau Dar de Crăciun, sărbătorile vor arăta cu siguranță altfel, un pic mai vesele.

Stă în puterea noastră să ajutăm, să fim mai buni. Vine Crăciunul, așa că nu-i uitați pe cei care au nevoie de voi.

Un dar nu trebuie neapărat să fie material. Ajută și o vorbă bună sau doar un zâmbet. Atunci când facem bine, ne facem bine!

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO