Voluntari din toată țara încearcă să facă un Crăciun magic pentru copiii nevoiași. Ce este „Camionul de Crăciun”
În prag de sărbători, ajutoarele lui Moş Crăciun adună daruri şi aduc bucurie în sufletele celor necăjiți.
Voluntari din toată țara participă la acțiuni caritabile. Darurile ajung la copii orfani sau la familii muncitoare, dar cu posibilități financiare reduse.
Polițiștii din Alba au vrut să aducă bucurie în sufletele copiilor ocrotiți într-o casă de tip familial din Oarda de Jos.
Așa că s-au transformat pentru câteva ore în ajutoarele lui Moș Crăciun. Pentru că zăpada lipsește, oamenii legii au înlocuit sania cu autospeciala de poliție și încarcați de daruri au pornit spre copii. Emoționați cei mici le-au mulțumit polițiștilor pentru cadouri și i-au colindat
Peste 15.000 de pachete cu cadouri, strânse de copiii din Germania și de voluntarii asociației "Camionul de Crăciun", au ajuns în Bistrița-Năsăud, de unde vor fi distribuite în mai multe județe din țară.
În schimbul pachetului primit, fiecare copil mulțumește prin plantarea de copaci sau acțiuni de ecologizare.
Copil: „Noi primim în fiecare an pachete și pentru pachete plantam copaci, brazi."
De 19 ani, asociația împarte bucurii copiilor. Dacă în anii trecuți se adunau toți în curtea școlilor și primeau pachete direct din camioane, anul acesta cadourile vor fi duse direct acasă la fiecare copil.
Mama: „În fiecare an primeam la școală, mergeam cu copiii dar acum ne-am trezit cu surpriza acasă."
Primarul din comuna bistrițeană Tiha Bârgăului nu a stat pe gânduri, și a pus la dispoziție toate mașinile primăriei pentru a le putea duce celor 800 de copii.
Vasile Șut, primar Tiha Bârgăului: „Datorită situației actuale, anul acesta suntem nevoiți să ducem noi pachetele la fiecare copil acasă. Noi avem aproximativ 800 de copii de la grădiniță și până la clasa a VIII-a."
Alin Ușeriu, pres. Tășuleasa Social: „Camionul de Crăciun este, cred eu, ceL mai magic, cel mai frumos lucru care i se poate unui copil în preajma Crăciunului, este cea mai veche acțiune pe care o facem noi, avem 19 ani de activitate cu acest camion de crăciun, care a adus bucurie la peste 300.000 de copii."
Zeci de voluntari din Cluj-Napoca au adunat donații de la oameni cu suflet bun și au împachetat cadouri pentru copiii silitori din județul Cluj, în acțiunea ShoeBox. Darurile au ajuns la familii muncitoare, dar cu posibilități financiare reduse.
Andreea Feher este în clasa a 6-a. La doar 12 ani, este de mare ajutor pentru părinți. După ce își termină cursurile online, are grijă de frățiorii mai mici, în timp ce mama face naveta la muncă. Tot ea îl ajută pe tatăl ei cu treburile din gospodărie. La astfel de familii muncitoare au ajuns cu daruri voluntarii lui Moș Crăciun.
Mădălina Hadă, Fondator Educalise: „Am făcut pachete pentru peste 80 de copii în final, din satele din jurul Clujului, care se vor bucura, cu vârste cuprinse intre 3 și 16 ani."
Oana Sălăgeanu, voluntar: „Mi-am dorit dintotdeauna să particip la astfel de acțiuni, mi se par foarte benefic pentru comunitate, și mai ales pentru copii, din medii defavorizate. Cred că toată lumea ar trebui să aibă timp și pentru astfel de acțiuni.”
Copiii care au primit cadourile au fost recomandați de directorii școlilor. Sunt elevi care merg la școală și se străduiesc să aibă rezultate bune.