2020, bilanţ al faptelor bune. Oamenii şi-au folosit imaginaţia pentru a învinge greutăţile

Ultima actualizare: 21-12-2020 09:20

Anul care se încheie în mai puțin de două săptămâni a fost plin de griji și provocări, dar le-a adus oamenilor și momente de fericire.

În 2020, pentru că totul a fost "altfel", oamenii și-au folosit la maximum imaginația. Pentru a face fapte bune sau pentru a se bucura, atât cât s-a putut, de muzică, film și dans.

În vară, veteranul de război Tom Moore a devenit "Sir" Tom Moore, după ce Regina Elisabeta a Marii Britanii i-a acordat titlul de cavaler. I-au fost recunoscute astfel meritele, după ce a reușit să strângă peste 30 de milioane de lire sterline în sprijinul personalului medical.

În aprilie, luna în care își serba ziua de naștere, Tom Moore a făcut 100 de ture în grădina casei sale, înainte să împlinească 100 de ani. Spera ca demersul lui inedit să atragă măcar o mie de lire sterline de la cetățeni. Donațiile au depășit însă toate așteptările.

2020 ne-a adus și câțiva locatari drăgălași în grădinile zoologice. Spre exemplu, un pui de girafă născut într-un parc zoo din Marea Britanie, care făcea eforturi să-și țină echilibrul. Sau această pereche de maimuțe pigmeu, fiecare de mărimea unei mingi de ping-pong. Nașterea lor a fost o adevărată sărbătoare.

Înduioşătoare au fost și imaginile cu eliberarea puiului de urs din capcana unei cutii de plastic, în care sălbăticiunea își prinsese capul.

Lumea întreagă a fost impresionată și de un copil din Nigeria, care exersa mișcările de balet desculț, în ploaie. Imaginile au atras multe aprecieri pe internet, iar o importantă școală de balet din New York i-a oferit o bursă.

Anthony Madu, dance student: „Am fost foarte, foarte fericit. Nu e ușor să faci balet, e greu de învățat, dar dacă te străduiești, poți să înveți mișcările."

În ciuda piedicilor puse de pandemie, oamenii au găsit mereu o cale pentru a se bucura de viață.

În vară, o companie din Paris i-a invitat pe oameni să urmărească filmele preferate de pe apă, iar în Kiev a fost organizat un "concert vertical". Artiștii au cântat pe o scenă amplasată în fața unui hotel și spectatorii s-au bucurat de spectacol ... din balcoane.

Iar în octombrie, de Halloween, americanii au plecat la colindat cu ... mașinile, pentru a respecta regula distanțării fizice.


Din păcate, americanii nu au scăpat nici în acest an de incendiile de vegetație, dar pompierii l-au avut alături pe... Baby Yoda. Salvatorii au primit de la un băiețel de cinci ani păpușa ce întruchipa personajul din Star Wars.

Iar acum, că se apropie sărbătorile, iar pandemia complică lucrurile, Moș Crăciun vă fi ajutat să împartă darurile...

Moş Crăciun prin Skype: „În fiecare țară de pe glob, am desemnat câte o persoană care să mă ajute. Așadar, nu trebuie să vă faceți griji în ceea ce mă privește, pentru că voi face parte din Crăciunul vostru. Vă garantez sută la sută."

În această perioadă, bătrânelul cu barbă albă a învățat să folosească și internetul, pentru a nu rata tradiționalele întâlniri cu cei mici.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO