Romania sub plapuma! - 1,3 grade Celsius in luna mai, zapada in Parang

17-05-2010 00:00


Suna extrem de ciudat dupa ce ne-am obisnuit cu tricourile si am simtit aproape 30 de grade la soare, dar iata ca in unele parti ale tarii tocmai a nins si s-au inregistrat temperaturi de toamna tarzie.

La mijloc de mai gasim zapada in Hunedoara si Harghita, unde oamenii au inceput sa puna iar lemne pe foc. In centrul Romaniei termometrele au aratat -1 grad Celsius, iar la Predeal, lumea a umblat cu paltoane si manusi -4.

"La statia meteo Bucin a fost consemnata, luni dimineata, minima de minus 1,3 grade Celsius, fiind cea mai scazuta temperatura inregistrata in aceasta luna in Harghita. Pe Varful Bucin avem si un centimetru de zapada, care s-a depus peste noapte", a declarat meteorologul Lajos Krisztina de la statia Miercurea Ciuc.

Zapada a cazut si in Parang. Iar pentru urmatoarele zile se anunta temperaturi mai scazute cu 6 grade fata de media obisnuita pentru aceasta perioada, (10-19 grade Celsius) dar si ploi, potrivit ANM.

Deja 40 de gospodarii din Bistrita Nasaud au fost maturate de puhoaie.

Minima absoluta a lunii mai in Harghita, de -7,7 grade Celsius, a fost consemnata in anul 2007, iar maxima absoluta a lunii, de 31 de grade Celsius, a fost inregistrata in anul 1950.

Tags: vremea,

VIDEO PROTVPLUS.RO