Vladimir Putin, comparat de ministrul britanic al Apărării cu un traficant de droguri: "Se va întoarce pentru mai mult"
Vladimir Puțin a aprobat noua doctrină de politică externă a Moscovei, un document care afirmă că Rusia ar trebui "să protejeze, să salveze și să promoveze tradițiile și idealurile Lumii Ruse".
Adică și pe ale rușilor care trăiesc în țări independente după destrămarea URSS. Este de altfel și argumentul invocat de Kremlin pentru a justifica operațiunea specială militară din Ucraina.
Însă, invazia rusă pare împotmolită, inclusiv din lipsa echipamentelor și a muntiilor. Așa se face că, potrivit serviciilor secrete americane, Moscova ar fi ajuns să cumpere milioane de obuze de la Coreea de Nord.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În vizită în Kamceatka, în extremul Orient rusesc, Putin a legat o întâlnire cu cu îmblânzitorii de șoimi de misiunea armatei sale in Ucraina.
Vladimir Putin a aprobat o nouă doctrină de politică externă a Rusiei
Interacțiunea cu șoimul Ștormo a venit după aprobarea noii doctrine de politică externă a Moscovei. Un document de 31 de pagini, construit în jurul conceptului "Lumea Rusă", folosit deja de Kremlin pentru a justifica invadarea Ucrainei.
Vladimir Putin, președintele Rusiei: „Tragedia situației din regiunea Donbas e rezultatul acțiunilor regimului naționalist și neo-nazist care a preluat puterea cu forța (în Ucraina). Datoria noastră e să îi ajutăm pe acești oameni (din Donbas) și asta e ceea ce face Rusia acum”.
De ani de zile, Putin insistă asupra a ceea ce el consideră a fi soarta tragică a aproximativ 25 de milioane de etnici ruși care s-au trezit trăind în afara Federației, în state independente apărute după destramarea URSS.
Putin a asistat la exercițiile militare la care participă, de o săptămână, mai multe țări aliate, inclusiv China, în Orientul Îndepărtat rusesc. N-au, însă, nici pe departe amploarea dorită, întrucât trupele și echipamentele sunt "prinse" pe frontul din Ucraina.
Rusia cumpără armament din Coreea de Nord
Serviciile secrete americane au stabilit că Moscova cumpără rachete și milioane de obuze de artilerie din Coreea de Nord. Asta după ce recent au primit și drone iraniene, nu tocmai funcționale. Potrivit The New York Times, aceste achiziții arată că sancțiunile își arată efectele, reducând capacitatea Rusiei de a-și susține invazia.
Între timp, ministrul britanic al Apărării l-a comparat pe președintele rus, Vladimir Putin, cu un traficant de droguri care profită fără scrupule de dependență europenilor de gazele Rusiei.
"Dacă nu rămânem uniți, dacă nu facem față acum, aceste amenințări nu vor dispărea de la sine, iar pentru oamenii din Praga sau Köln, dacă cedezi în fața traficantului - traficantul de droguri - sau a tipului care te face dependent de heroină, el se va întoarce pentru mai mult", a argumentat Ben Wallace.
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului: "Știți că problemele cu alimentarea cu gaze au apărut din cauza sancțiunilor impuse țării noastre și unor companii rusești de către statele vestice, inclusiv Germania și Marea Britanie. Alte motive care ar putea da naștere unor probleme nu există".
Este cea mai dură și explicită declarație de până acum prin care Kremlinul condiționează livrările de gaze de la ridicarea sancțiunilor.
Macron: Cea mai bună energie este cea pe care nu o consumăm
În replică, președintele francez Emmanuel Macron a apărat "solidaritatea europeană" în domeniul energiei, după o convorbire cu cancelarul Germaniei, Olaf Scholz. Cei doi au convenit asupra unei poziții comune, în aşteptarea negocierilor europene cu privire la contracararea scumpirii galopante a costurilor pentru energie.
Emmanuel Macron, președintele Franței: „Cea mai bună energie este cea pe care n-o consumăm. Obiectivul nostru este o reducere cu 10% a consumului și e absolut posibil să-l atingem. Dacă, în mod colectiv, reușim să adoptăm o conduită mai sobră și facem eforturi să economisim energie, atunci nu vom ajunge la raționalizări ori pene de curent”.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: Rusia, Ucraina, razboi, vladimir putin,
Dată publicare:
06-09-2022 20:14