Violul care a cutremurat o tara si a schimbat legile. Trei barbati din India au fost condamnati la moarte

Ultima actualizare: 08-04-2014 00:22
india

Un tribunal indian a condamnat vineri la moarte trei barbati pentru comiterea a doua violuri in grup, in baza unei legi inasprite anul trecut care permite condamnarea la pedeapsa capitala in cazul repetarii faptei, relateaza AFP.

Cei trei barbati au fost condamnati de catre un tribunal din Mumbai, in sudul Indiei, pentru doua violuri in grup comise in iulie si august 2013, intr-o uzina dezafectata din oras. Victima uneia dintre aceste agresiuni a fost o jurnalista, un caz care a provocat o emotie puternica.

Mohammed Salim Ansari, in varsta de 28 de ani, Vijay Mohan Jadhav, in varsta de 19 ani, si Mohammed Kasim Hafeez Shaikh, in varsta de 21 de ani, au fost gasiti vinovati luna trecuta, la finalul unei proceduri judiciare accelerate. Ei au fost condamnati la inchisoare pe viata pentru violarea in grup a unei operatoare de televiziune in varsta de 18 ani.

Ei au fost condamnati la moarte pentru repetarea faptei, pasibila in prezent de pedeapsa capitala, in urma inaspririi legii in 2013. Aceasta lege a fost modificata in urma violarii in grup a unei studente, la New Delhi, care a murit ulterior, provocand indignare in India, la sfarsitul lui 2012.
"Nicio toleranta nu trebuie sa existe pentru asemenea fapte", a declarat judecatorul Shalini Phansalkar Joshi la pronuntarea condamnarii.

"Un mesaj clar si puternic trebuie sa fie adresat societatii"
, a adaugat el. Procurorul Ujjwal Nikam a confirmat pentru AFP ca este vorba despre prima aplicare a acestei legi in noua forma.

Alti doi barbati au fost condamnati la inchisoare pe viata, dupa ce au fost judecati cate unul in cate un viol. Politia i-a prezentat pe agresorii jurnalistei ca fiind tineri care au abandonat studiile, vecinii acestora afirmand ca este vorba despre un grup de tineri cunoscut pentru comiterea unor furturi marunte si consumul de alcool.

In parelel, in Kerala (sud), 24 de barbati au fost condamnati la pedepse cu inchisoarea pentru violarea repetata, intr-un interval de 40 de zile, a unei eleve in varsta de 16 ani, rapite de la scoala in 1996.

Aceste condamnari au fost pronuntate dupa un periplu judiciar, acuzatii find initial achitati, mai putin unul, in 2005, dupa care Curtea Suprema a dispus organizarea unui nou proces. Victima "nu avea nicio sansa sa scape" agresorilor, a declarat judecatorul K.T. Sankaran.

Moartea studentei violate in grup, la sfarsitul lui 2012, la Delhi, a provocat o constientizare in randul unei parti a populatiei si clasei politice, antrenand o inasprire a legii. Patru barbati au fost condamnati la moarte, in septembrie, pentru acest viol.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 13.00 – 22 Octombrie 2021

44:07
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Trending Review cu Daragiu
De ce și-a schimbat Kanye numele?

19:46
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!