VIDEO socant din Bahrain.Un barbat e impuscat in fata cu gloante de cauciuc

Ultima actualizare: 01-09-2012 05:10
Bahrain

Dupa Tunisia, Egipt, Algeria si Iran a venit randul Bahrainului sa intre in febra revolutiilor. Pe internet au fost postate cateva imagini socante cu un protestatar care este impuscat in fata de politie, cu gloante de cauciuc.

In acest clip este filmat un barbat, care sta singur in fata fortelor de politie, dotate cu echipament de lupta. Politistii poarta casti de protectie si sunt inarmati cu pusti. La un moment dat, barbatul care le spune ceva politistilor, este impuscat de unul dintre interlocutori.

Victima cade in genunchi, insa, la scurt timp, incearca sa se ridice. Un alt politist trage atunci, din nou, cu proiectile de cauciuc.

 Politia din Bahrain a deschis focul astazi asupra manifestantilor din localitatea siita Deih, la vest de Manama. Anuntul a fost facut de un aparator al drepturilor omului, care se afla in zona, citat de AFP.

Potrivit lui Nabil Rajab, director al Centrului din Bahrain pentru Drepturile Omului, apropiat de opozitie, politistii au tras cu pusti de vanatoare si au aruncat grenade lacrimogene in cateva sute de persoane care iesisera in strada, intr-o manifestatie spontana. De asemenea, un jurnalist AFP a vazut politisti din fortele de ordine mobilizati la intrarea in localitate, lansand grenade lacrimogene.

Fortele de ordine din Bahrain au atacat miercuri manifestanti siiti care se reunisera in Piata Perlei din Manama si cinci persoane, intre care doi politisti, au fost ucise. Autoritatile au anuntat de ieri ca, pe viitor, adunarile, marsurile si manifestatiile sunt interzise in aceasta tara.

 Intre timp, Iranul si-a rechemat ambasadorul din Bahrain, pentru a protesta fata de reprimarea manifestantiilor siiti de catre puterea sunnita. Iranul, o tara cu populatie majoritar siita, a criticat interventia Arabiei Saudite si a Emiratelor Arabe Unite in Bahrain, avertizand liderii acestor tari ca ar putea avea aceeasi soarta ca fostul dictator irakian Saddam Hussein pentru acest "act hidos sortit esecului".

Pe de alta parte, secretarul american de stat Hillary Clinton a declarat ca statele din Golful Persic sunt "pe calea gresita" dupa ce au trimis forte armate in Bahrain, pentru a contribui la limitarea miscarii de contestare. Intr-un interviu acordat CBS, citat de AFP, Clinton a facut apel la o solutie politica negociata la aceasta criza, care afecteaza micul regat aliat al Statelor Unite.

Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite, membre ale Consiliului de cooperare din Golf alaturi de Oman, Qatar, Kuwait si Bahrain, au trimis luni trupe in acest regat raspunzand, potrivit Riyadului, unei "cereri de sustinere" a autoritatilor de la Manama.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO