VIDEO. Ce vede un pacient cu Covid-19, internat la ATI, înainte să moară

Ultima actualizare: 25-11-2020 18:01
Medic
Facebook / Ken Remy

Un medic din SUA a realizat o filmare care arată ce văd pacienții cu Covid-19 internați la AŢI în ultimele momente de luciditate, înainte să moară.

Doctorul Ken Remy lucrează la Centrul Medical al Universității Washington, din St. Louis și spune că a tratat peste 1.000 de pacienți bolnavi de Covid-19, dintre care 100 au avut nevoie să fie intubați.

Medicul s-a hotărât să înregistreze imaginile după ce a trebuit să anunțe o familie despre decesul unei persoane iubite, internată la AŢI cu Covid-19. El a încercat să atragă astfel atenția asupra importanței respectării măsurilor sanitare, cum ar fi purtatul măștii, distanțarea socială și spălatul mâinilor.

Imaginile arată ce văd pacienții în momentul în care sunt intubați, care ar putea fi printre ultimele minute de luciditate.

„Sper că ultimele momente din viețile voastre nu vor arăta așa, pentru că asta veți vedea la finalul vieții dacă nu purtați mască atunci când sunteți în spații publice”, spune medicul.

În statul Missouri numărul cazurilor de infectare cu coronavirus se dublează în fiecare lună, iar bilanțul zilnic depășește 4.000 de îmbolnăviri, potrivit CNN. Multe persoane susțin însă că purtatul măștii este ineficient în prevenirea infectărilor cu coronavirus și refuză să respecte regulile.

Ken Remy speră că această filmare îi va face pe oameni să fie mai conștienți de pericolul îmbolnăvirii cu Covid-19.

"Așa arată când respiri de 40 de ori pe minut, ai o saturaţie a oxigenului în sânge care a scăzut cu mult sub 80%. Așa arată. Sper că ultimele momente ale vieții tale nu vor arăta așa. 

Pentru că asta vei vedea la sfârșitul vieții tale dacă nu începem să purtăm măști când suntem în public, când nu respectăm distanțarea socială, când nu ne spălăm pe mâini cu regularitate. 

Asta veți vedea. Vă promit că, mama, tatăl sau copiii voștri vor vedea asta la sfârșitul vieții lor, dacă vor lua boala Covid-19.
Este grav.

Vă implor, respectați precauțiile sanitare pentru a reduce transmiterea Covid-19, pentru a preveni eficient îmbolnăvirea voastră și a celor dragi", a transmis medicul.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO