Vice-cancelarul german, laudat pe Facebook pentru ca a facut un semn obscen in campania electorala.VIDEO

17-08-2016 11:27

Sigmar Gabriel, liderul Partidului Social Democrat din Germania si numarul 2 in guvernul de la Berlin, a devenit peste noapte vedeta online.

Celebritatea lui Gabriel pe net se datoreaza unui gest obscen facut in cursul unei vizite in orasul Salzgitter din Saxonia Inferioara, in timpul campaniei electorale. Vicecancelarul socialist s-a trezit in fata unui mic grup de tineri neo-nazisti, care l-au insultat si au strigat ca atat el, cat si Merkel, „au tradat rasa alba”.

Anturajul lui Gabriel a incercat sa-i puna la punct pe extremisti, dar numarul 2 din cabinetul german, fost profesor de liceu le-a aratat, pur si simplu, degetul mijlociu. Reactia sa, filmata chiar de neo-nazisti si postata pe Facebook, a devenit virala pe net, majoritatea felicitandu-l pe politician pentru reactia sa spontana la sloganurile rasiste – desi unii l-au criticat, considerand ca trebuia sa dea un raspuns mai diplomatic. Surse din SPD, partidul condus de Gabriel, au confirmat pentru agentia DPA ca nu e vorba de un trucaj si ca incidentul este real.

Sigmar Gabriel a declarat in trecut ca tatal sau a fost un nazist fanatic si s-a distantat public de convingerile acestuia. De altfel, in clip se aude cum unul dintre protestatari striga „Omule, tatal tau si-a iubit tara. Tu ce faci? O distrugi!


VIDEO PROTVPLUS.RO