Viața de noapte în Londra. Cum încurajează autoritățile turiștii să se distreze

Ultima actualizare: 25-12-2019 20:35

Orașele Europei au învățat să câștige miliarde de euro de pe urma turiștilor și noaptea, nu doar ziua. În Londra, de exemplu, o parte din mijloacele de transport în comun funcționează și după ce apune soarele.

După o zi foarte aglomerată, Londra se transformă când se întunecă.

La ora 20:00, oraşul se îmbracă în straie de petrecere. Tinerii încep să umple barurile. Dacă vremea le permite, stau în fața localurilor până târziu, cu câte o bere în mână.

Cei care nu încap în baruri sau caută alte distracţii, aleg de pildă autobuzele etajate.

Adevărate cluburi de noapte, cu batură şi distracţie pe patru roţi, colindă celebrele zone de distracţie din Londra: Piccadilly Circus, Trafalgar Square, Soho.

Foarte mulţi petrecăreţi sunt turiştii care nu vor să piardă timpul dormind. Dacă nu colindă barurile, se plimbă pe străzi, unde cântăreţii ambulanţi fac atmosfera, dacă vremea le permite.

Dacă nu sunt atraşi de lumină şi distracţia barurilor, londonezii aleg alte tipuri de petreceri. De pildă, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, ajutoarele ale lui Moş Crăciun au ieşit pe malul Tamisei pe role şi biciclete.

Pentru că turiştii nu se uita la bani, în special noaptea, autorităţile din Londra au decis să încurajeze toate aceste activităţi nocturne.

Viaţa de noapte aduce Londrei, anual, peste 30 de miliarde de euro. Tocmai de aceea primăria a deschis mai multe linii de transport în comun de noapte. Petrecăreţii urmând să ajungă acasă cu metroul sau cu celebrul autobuz Londonez.

Elena Magrini, expert Centre for Cities: „Mai multe linii de metrou şi câteva linii de autobuze sunt disponibile 24 de ore. Sunt folosite larg de londonezi. Este o noapte vibrantă în Londra."

Liniile de transport public au fost instituite de primărie din 2016, iar decizia a fost una înţeleaptă: metroul şi autobuzele nocturne sunt pline.

Un bilet pentru autobuz costă aproape 9 lei. La metrou, în zona centrală, turiştii plătesc 13 lei.

Străzile sunt pline de maşini pentru că noaptea nu trebuie să plătească nici o taxă pentru centrul oraşului.

700 de mii de oameni muncesc pentru distracţia nocturnă din Londra care aduce 8 la sută din întregul buget al oraşului şi reprezintă 40 la sută din industria petrecerilor de noapte din întreg regatul.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO