Furia naturii. Imagini VIDEO si FOTO cu iadul din SUA. 123 de oameni au murit

×
Codul embed a fost copiat

Statele Unite se confrunta in aceasta perioada cu o adevarata furie a naturii, provocata de tornadele si furtunile de o violenta fara precedent. Ultima vijelie din SUA a provocat inca 11 morti, iar bilantul orasului Joplin a ajuns la 123 de victime.

Unul dintre vartejuri s-a abatut iarasi asupra orasului Joplin, din Missouri, deja distrus, in mare parte, duminica, de o tornada cumplita. Acolo, bilantul a ajuns la 123 de victime.

Una dintre tornade s-a napustit si peste Oklahoma. In cateva minute, a distrus un parc de rulote. O alta, filmata din elicopter de echipa unei televiziuni, ajunge din urma un camion aflat pe sosea si il spulbera pur si simplu. Sase persoane au murit in Oklahoma si Kansas, relateaza CNN.

 O alta tornada a fost semnalata la Chickasha, la circa 60 de kilometri sud-vest de Oklahoma City. Aceasta a ajuns ulterior in Newcastle, dupa care s-a indreptat catre Moore si Norman, suburbii ale Oklahoma City. Aproximativ 1.200 de persoane au ramas intr-un adapost din Newcastle, in timpul furtunii, in timp ce aproximativ 100 de persoane au fost evacuate, iar 50 de case au fost grav avariate. La nivelul statului, cel putin 60 de persoane au fost ranite, iar 58.000 de locuinte au ramas fara energie electrica, a anuntat Departamentul pentru situatii de urgenta din Oklahoma.

Intre timp, la Joplin, in Missouri, 1500 de persoane sunt date disparute, dupa tornada ucigasa de duminica, cea mai puternica din ultimii 60 de ani. Numerosi voluntari s-au alaturat echipelor de pompieri care cauta supravietuitori. Cu totii se agata si de cele mai firave sperante.

Citește și
Tornada
Locuri insemnate de moarte. FOTO impresionante cu urmele lasate de tornade
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Anul acesta, sezonul tornadelor se anunta a fi unul dintre cele mai sangeroase din ultimele decenii. Deja, peste 500 de oameni si-au pierdut viata.

 In urma avertizarilor meteorologice, American Airlines a anulat 126 de zboruri pe aeroportul international din Dallas, a declarat purtatorul de cuvant Ed Martelle, in timp ce operatiunile au fost suspendate marti dupa-amiaza si pe aeroportul Will Rogers din Oklahoma.

Pagube de peste miliard de dolari, intr-un singur oras

Tornada care a devastat duminica orasul Joplin din statul american Missouri a provocat pagube de 1 - 3 miliarde de dolari, conform unei estimari a companiei specializate Eqecat, care ia in considerare numai valoarea bunurilor asigurate, relateaza AFP.

"Rapoartele preliminare ale agentiilor de interventie de urgenta indica faptul ca aproximativ 2.000 de imobile, reprezentand un sfert dintre cladirile din oras, au fost distruse", afirma Equecat.

 Alte 5.000 - 10.000 de cladiri au fost avariate in urma trecerii tornadei, considerata cea mai distructiva inregistrata in Statele Unite in ultimii 60 de ani. Eqecat adauga ca evaluarea se refera numai la bunurile asigurate si nu reprezinta decat o estimare preliminara.
 
Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
"Am crezut ca a explodat o bomba". Marturii din iadul adus de tornada

Asa suna marturiile celor care au scapat cu viata din tornada ucigasa care a devatat mai multe state americane, Pana acum bilantul victimelor a ajuns la 122 de morti si mii de raniti.

Locuri insemnate de moarte. FOTO impresionante cu urmele lasate de tornade
Locuri insemnate de moarte. FOTO impresionante cu urmele lasate de tornade

Peste 300 de oameni si-au pierdut viata saptamana trecuta in urma celor mai grave tornade din ultimele decenii. Sudul SUA a fost de-a dreptul maturat de vantul furios, iar cele mai insemnate pagube s-au inregistrat in statul Alabama.

VIDEO. A privit cum fuiorul unei tornade ii lua casa pe sus
VIDEO. A privit cum fuiorul unei tornade ii lua casa pe sus

Cascada de tornade care a maturat saptamana trecuta sudul Statelor Unite le-a lasat multora amintiri de nesters. Un barbat din Carolina de Nord a privit infricosat cum fuiorul unei tornade se napustea tocmai spre camionul in care se afla.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.