Cine ar fi autorul atacului de la Capitoliu. A murit după ce a fost împuşcat de poliţişti

Dată publicare: 03-04-2021 07:17
Dată actualizare: 03-04-2021 09:56


Unul dintre cei doi poliţişti răniţi şi autorul atacului de la Capitoliu de vineri au murit, a confirmat Yogananda Pittman, şef interimar al poliţiei Capitoliului, într-o conferinţă de presă, relatează Reuters.

O maşină s-a izbit vineri de un gard de securitate în afara Capitolului Statelor Unite şi a lovit doi poliţişti.

Anterior poliţia anunţase, într-un comunicat, că doi poliţişti au fost răniţi şi un suspect arestat şi că toţi trei au fost duşi la spital.

Atacatorul a fost împuşcat de poliţişti după ce a ieşit din vehicul ameninţând cu un cuţit şi a murit la scurt timp la spital. Şi poliţistul a murit din cauza rănilor.

"Nu pare să fie legat de terorism, dar evident că vom continua să investigăm", a spus Robert Contee, şef în funcţie al Departamentului de Poliţie Metropolitană din Washington, potrivit Agerpres.

Suspectul este Noah Green, un tânăr de 25 de ani, potrivit unor surse citate de CNN. În ultimele săptămâni, acesta a postat pe rețelele de socializare mai multe mesaje în care scria că a rămas fără un loc de muncă, că are probleme medicale și crede că guvernul federal vrea să îi „controleze mintea”.

Noah Green a obținut o diplomă de licență în finanțe în 2019, de la Universitatea Christopher Newport, din Newport News, Virginia. De altfel, pe site-ul universității apare că suspectul s-a născut în Fairlea, West Virginia.

Potrivit autorităților, el are și un permis de conducere înregistrat în statul Virginia.

Incidentul a forţat birourile Congresului să fie în alertă maximă.

Toate străzile care duc spre sediul Congresului au fost blocate şi zeci de maşini de poliţie, marcate şi nemarcate, au fost trimise în zonă, care a fost survolată şi de un elicopter.

Capitoliul a fost închis temporar după ce poliţia a trimis o notificare în care vorbea de o ameninţare externă la adresa securităţii şi a cerut persoanelor din interior să nu părăsească clădirea.

Reprezentanţii aleşi ai Congresului sunt în vacanţă parlamentară săptămâna aceasta, dar erau prezenţi în sediu unii membri ai echipelor lor, angajaţi ai Congresului şi jurnalişti.

Preşedintele Joe Biden părăsise Washingtonul vineri după-amiază, pentru a merge la reşedinţa prezidenţială Camp David din statul Maryland.

Complexul Capitoliului fusese plasat sub protecţie foarte înaltă după atacul violent din 6 ianuarie, condus de protestatari pro-Trump. Unele dintre barierele de protecţie au fost îndepărtate recent şi perimetrul de securitate din jurul Parlamentului SUA a fost consolidat.

Tags: atac, capitoliu,


VIDEO PROTVPLUS.RO