Unul dintre cei mai mici prunci din lume, care cantarea la nastere mai putin de 300 de grame, a fost externat

Ultima actualizare: 26-01-2014 07:06
copil

Este vorba despre o fetita pentru care medicii si asistentele au facut minuni. Copila a stat 8 luni la terapie intensiva, unde a fost monitorizata, non stop.

Parintii, care n-au incetat o clipa sa se roage la Cel de Sus, si-au botezat fetita "Miracolul binecuvant al credintei". Pentru ca, atunci cand a venit pe lume, asta primavara, bebelusul cantarea exact 297 de grame.

"A fost inspaimantator pentru ca tot auzeam cat de mici sunt sansele de supravietuire. De fapt, medicii tot sugerau ca pruncii atat de mici, de obicei...intelegeti", a povestit Felicia Brown, mama fetitei.

Toate organele interne erau insuficient dezvoltate si orice infectie ii putea fi fatala.

Piciorusul ei - isi aminteste tatal - era cat varful degetului mare de la mana lui.

Dar fetita a sfidat toate pronosticurile pesimiste. Si, dupa 8 luni - lungi si grele - la terapie intensiva, parintii au putut s-o aduca acasa.

"E ca si cand ai castiga marele trofeu. E grozav", au povestit parintii.

Totusi, micuta are nevoie in continuare de ingrijire speciala si in camera ei a fost instalata o masina de oxigen. Pentru ea, vor urma si alte vizite la spital, probabil si interventii chirurgicale, dar parintii nu si-au pierdut o clipa speranta.

"Avea sanse foarte mici de supravietuire. Nu eram foarte. Eram sceptici, dar ea chiar isi merita numele. E un miracol", a povestit Michelle Cordova, asistenta medicala.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO